25/06/2022 25/06/2022 Επίσκεψη στον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βουδιμίου κ. Λουκιανό (του Πατριαρχείου Σερβίας) πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 ο νέος Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίων (του Πατριαρχείου Μόσχας), ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πανιερώτατο στην Επισκοπική κατοικία στο Σενταντρέ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο Επίσκοπος Βουδιμίου ενημέρωσε τον...
25 Ιουνίου, 2022 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2022 - 11:07

Ο νέος Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας στον Μητροπολίτη Βουδιμίου

Διαδώστε:
Ο νέος Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας στον Μητροπολίτη Βουδιμίου

Επίσκεψη στον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βουδιμίου κ. Λουκιανό (του Πατριαρχείου Σερβίας) πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 ο νέος Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίων (του Πατριαρχείου Μόσχας), ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πανιερώτατο στην Επισκοπική κατοικία στο Σενταντρέ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο Επίσκοπος Βουδιμίου ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Βουδαπέστης για την ιστορία της Ιεράς Επισκοπής Βουδιμίου και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στην Ουγγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων ανέλαβε τη διοίκηση της Ιεράς Μητρόπολης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας στις 7 Ιουνίου 2022, μετά από τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας να τον μεταθέσει από την θέση του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ). Νέος Πρόεδρος του ΤΕΕΣ ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης και νέος πλέον Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων