16/02/2023 16/02/2023 Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Σερβίας στο Βελιγράδι παρέστη χθες ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος με αφορμή τον εορτασμός της Εθνικής Εορτής της Σερβίας η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου σε ανάμνηση της εξέγερσης των Σέρβων εναντίον των Οθωμανών to 1804. Η τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησε με τον Εθνικό Ύμνο...
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 8:36

Ο Πατριάρχης Πορφύριος στην τελετή για την Εθνική Εορτή της Σερβίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Πορφύριος στην τελετή για την Εθνική Εορτή της Σερβίας

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Σερβίας στο Βελιγράδι παρέστη χθες ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος με αφορμή τον εορτασμός της Εθνικής Εορτής της Σερβίας η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου σε ανάμνηση της εξέγερσης των Σέρβων εναντίον των Οθωμανών to 1804.

Η τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησε με τον Εθνικό Ύμνο της Σερβίας ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις από τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε προσωπικότητες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Σέρβος Πρόεδρος ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο για την ουσιαστική και καθοριστική προσφορά και στάση του στην αρμονική συμπόρευση κράτους και Εκκλησίας. “Η πατρίδα δεν είναι ούτε το έδαφος, ούτε η φυλή, ούτε η γλώσσα, αλλά το συλλογικό πνεύμα ενός έθνους και αντιπροσωπεύει τόσο την υλική όσο και την ηθική σφαίρα”, ανέφερε ο κ. Βούτσιτς.

Ωστόσο, την ημέρα αυτή σημάδεψαν το βράδυ εκατοντάδες υποστηρικτές ακροδεξιών οργανώσεων διαδηλώνοντας το βράδυ της Τετάρτης μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στο Βελιγράδι φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον οποίο κατηγορούν ότι «ξεπούλησε το Κόσοβο», με τον πολιτικό κόσμο στη Σερβία να αποδοκιμάζει την ενέργεια.

 (AP Photo/Darko Vojinovic)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων