21/06/2023 21/06/2023 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε σήμερα τον κ. Oswald Marsik, Πρέσβη της Αργεντινής Δημοκρατίας στη Σερβία. Μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος και ο κ. Πρέσβης συζήτησαν για την σημασία της επικράτησης του διαλόγου και της ειρήνης. Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η τήρηση των ευαγγελικών αρετών αποτελεί το ασφαλέστερο και πιο επιτυχημένο πρότυπο για τη βελτίωση...
21 Ιουνίου, 2023 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2023 - 17:32

Ο Πατριάρχης Πορφύριος υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Αργεντινής Δημοκρατίας στη Σερβία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Πορφύριος υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Αργεντινής Δημοκρατίας στη Σερβία

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε σήμερα τον κ. Oswald Marsik, Πρέσβη της Αργεντινής Δημοκρατίας στη Σερβία. Μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος και ο κ. Πρέσβης συζήτησαν για την σημασία της επικράτησης του διαλόγου και της ειρήνης.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η τήρηση των ευαγγελικών αρετών αποτελεί το ασφαλέστερο και πιο επιτυχημένο πρότυπο για τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, την ενίσχυση της ειρήνης και τη δημιουργία γόνιμης συνεργασίας τόσο στις χώρες της γύρω περιοχής όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από τη μεριά του, ο κ. Oswald Marsik εξήρε το γεγονός ότι η εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία εργάζεται ενεργά στον τομέα της προώθησης του διαλόγου και της συνεργασίας στις γύρω χώρες. Τόνισε, επίσης, τη σημασία του ανθρωπιστικού έργου της Εκκλησίας, και ευχήθηκε επιτυχία στην αποστολή της.

Στην δεξίωση παρέστη ο Επίσκοπος Marča κ. Σάββα, και ο κ. Javier Ćalian, επικεφαλής του Προξενικού Τμήματος.

Διαβάστε ακόμη: Συνάντηση του Πατριάρχη Σερβίας με την επιτετραμμένη της Βόρειας Μακεδονίας στο Βελιγράδι

Πηγή: spc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων