02/02/2023 02/02/2023 Την ποιμαντική του επίσκεψη σε σερβικές ενορίες και μοναστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συνεχίζει ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Χθες ο Μακαριώτατος ιερούργησε στη Μονή του Αγίου Σάββα στο Λίμπερτιβιλ του Ιλινόι όπου βρίσκεται λάρνακα με ιερό λείψανο του Αγίου Μαρδαρίου. Στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν φοιτητές της Θεολογικής Σχολής που εδρεύει στην Ιερά Μονή. Ακολούθησε μετά...
02 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2023 - 9:45

Ο Πατριάρχης Σερβίας στη Μονή του Αγίου Σάββα στο Ιλινόι των ΗΠΑ

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας στη Μονή του Αγίου Σάββα στο Ιλινόι των ΗΠΑ

Την ποιμαντική του επίσκεψη σε σερβικές ενορίες και μοναστήρια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συνεχίζει ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Χθες ο Μακαριώτατος ιερούργησε στη Μονή του Αγίου Σάββα στο Λίμπερτιβιλ του Ιλινόι όπου βρίσκεται λάρνακα με ιερό λείψανο του Αγίου Μαρδαρίου. Στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν φοιτητές της Θεολογικής Σχολής που εδρεύει στην Ιερά Μονή.

Ακολούθησε μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας δέηση ενώπιον του ιερού λειψάνου του Αγίου Μαρδαρίου. Μιλώντας στους πιστούς, τους καθηγητές και τους φοιτητές, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος είπε:

«Αδελφοί και αδελφές, ο Θεός να δώσει, οι προσευχές του Αγίου Μαρδαρίου να πυροδοτήσουν την Ορθόδοξη πίστη στις καρδιές σας, όπως διαβάζουμε σε αυτή την προσευχή που τελέσαμ. Γιατί η πίστη είναι αυτή που δίνει νόημα στη ζωή μας και η πίστη είναι αυτή που μας οδηγεί στην πληρότητα. Και ο Άγιος Μαρδάριος έδειξε με τη ζωή του ότι το πώς και με ποιον τρόπο πιστεύουμε στον Θεό δεν εξαρτάται από την εποχή που ζούμε ή τον χώρο που ζούμε. Όλοι οι άνθρωποι όλων των εποχών καλούνται σε ένα πράγμα, και αυτό είναι να γίνουμε άγιοι. Είθε ο Κύριος να δώσει με τις πρεσβείες του Αγίου Μαρδαρίου, να οδηγηθούμε και εμείς στον δρόμο του Ευαγγελίου, που δεν είναι άλλος από τον δρόμο της αγιότητας, ο οποίος οδηγεί στον δρόμο της αγάπης. Όλα περιέχονται σε αυτή τη λέξη. Όπου υπάρχει αγάπη, εκεί είναι ο Κύριος. Αυτό ισχύει και για την κοινότητά σας».

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη το 2ο μέρος της επίσκεψης του Πατριάρχη Σερβίας στις ΗΠΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων