26/09/2022 26/09/2022 Στο κοινό κάλεσμα που είχαν απευθύνει για αιμοδοσία ο Σερβικός Ερυθρός Σταυρός, το Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος Βελιγραδίου και η Σερβική Εκκλησίας ανταποκρίθηκε και ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Ο Μακαριώτατος προσέφερε και αυτός 10′ λεπτά από τον χρόνο του δίνοντας αίμα για τον συνάνθρωπο συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ιερού Ναού...
26 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 26/09/2022 - 9:36

Ο Πατριάρχης Σερβίας στήριξε την κοινή προσπάθεια για αιμοδοσία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας στήριξε την κοινή προσπάθεια για αιμοδοσία

Στο κοινό κάλεσμα που είχαν απευθύνει για αιμοδοσία ο Σερβικός Ερυθρός Σταυρός, το Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος Βελιγραδίου και η Σερβική Εκκλησίας ανταποκρίθηκε και ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Ο Μακαριώτατος προσέφερε και αυτός 10′ λεπτά από τον χρόνο του δίνοντας αίμα για τον συνάνθρωπο συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ιερού Ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Εκτός από τον Σέρβο Πατριάρχη, στην αιμοδοσία συμμετείχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος. Πιστοί στήριξαν την προσπάθεια συμμετέχοντας στις αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν και σε άλλους ναούς της σερβικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος της Σερβίας, χθες, συνολικά 109 άτομα έδωσαν αίμα στα σημεία που πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία σε ναούς της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος τέλεσε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα την Θεία Λειτουργία κατά τη διάρκεια της οποίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Ντράγκαν Καράν, Επίκουρου Καθηγητή της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου.

Επίσης, χειροτόνησε σε διάκονο τον μέχρι πρότινος ιεροψάλτη του ναού, π. Νικολάι Βούκοβιτς.

Διαβάστε επίσης: 

Κοινό μέτωπο στο Βελιγράδι για τη στήριξη της αιμοδοσίας

Πηγή φωτογραφιών: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων