16/09/2022 16/09/2022 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε σήμερα τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στο Πατριαρχείο Σερβίας, στο Βελιγράδι. Ο Μακαριώτατος και ο κ. Ορμπάν είχαν μια εγκάρδια συνομιλία. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, στις αρχές Σεπτεμβρίου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη όπου τον βράβευσε με το παράσημο...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 - 18:11

Ο Πατριάρχης Σερβίας υποδέχθηκε τον Βίκτορ Ορμπάν στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας υποδέχθηκε τον Βίκτορ Ορμπάν στο Βελιγράδι

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε σήμερα τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στο Πατριαρχείο Σερβίας, στο Βελιγράδι. Ο Μακαριώτατος και ο κ. Ορμπάν είχαν μια εγκάρδια συνομιλία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, στις αρχές Σεπτεμβρίου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη όπου τον βράβευσε με το παράσημο πρώτου βαθμού του Αγίου Σάββα.

Στη σημερινή τους συνάντηση ο Πατριάρχης Σερβίας απένειμε στον κ. Ορμπάν το παράσημο του Τάγματος της Δημοκρατίας της Σερβίας για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του Πρωθυπουργού στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της ειρηνικής συνεργασίας και των φιλικών σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας.

Ο Μακαριώτατος και ο κ. Ορμπάν συμφώνησαν ότι οι φιλικές και αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, Ούγγρων και Σέρβων, έχουν ουσιαστική σημασία για την πρόοδο και την ανάπτυξη από πολιτιστική, κοινωνική, θρησκευτική και κάθε άλλη έννοια.

Μάλιστα ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για όλα όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει το κράτος της Ουγγαρίας για τη Μητρόπολη Βούδας και τον σερβικό λαό.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες: tvhram, spc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων