30/10/2020 30/10/2020 Στην Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στην παλιά πρωτεύουσα Τσέτινιε, δίπλα στα Ιερά Λείψανα του Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού, βρίσκεται από το μεσημέρι η σωρός του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλόχιου, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Παρασκευής.  Τοποτηρητής της Μητρόπολής ορίστηκε ο Πανιερ. Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος ο οποίος τέλεσε τρισάγιο μετά την...
30 Οκτωβρίου, 2020 - 17:35

“Ο πνευματικός μας πατέρας σε όλη του τη ζωή ακολούθησε το Χριστό”

Διαδώστε:
“Ο πνευματικός μας πατέρας σε όλη του τη ζωή ακολούθησε το Χριστό”

Στην Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου στην παλιά πρωτεύουσα Τσέτινιε, δίπλα στα Ιερά Λείψανα του Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού, βρίσκεται από το μεσημέρι η σωρός του Μητροπολίτου Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλόχιου, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Παρασκευής. 

Τοποτηρητής της Μητρόπολής ορίστηκε ο Πανιερ. Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος ο οποίος τέλεσε τρισάγιο μετά την άφιξη του σκηνώματος του μακαριστού Ιεράρχη στο καθολικό της Μονής.

Στη σύντομη ομιλία του προς τους κληρικούς και τους πιστούς, τόνισε μεταξύ άλλων:

“Γνωρίζουμε σε μεγάλο βαθμό το μεγαλείο του βίου του. Ο πνευματικός μας πατέρας σε όλη του τη ζωή ακολούθησε το Χριστό. Υπήρξε ένας εργάτης της Εκκλησίας. Μας αφήνει ένα μεγάλο κενό, αλλά μας αφήνει και μια μεγάλη ευλογία καθώς όλη του η ζωή ήταν ένας διαρκής αγώνας για τον Χριστό διδάσκοντας μας πως πρέπει να ζούμε”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων