10/06/2022 10/06/2022 Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Βαλκάνια», που ολοκληρώθηκε χθες, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάντρ Βούτσιτς, επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Ναούμ μαζί με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Ναούμ με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων μετά τη Σύνοδο Κορυφής «Open...
10 Ιουνίου, 2022 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2022 - 16:28

Ο Πρόεδρος Βούτσιτς στο μοναστήρι του Αγίου Ναούμ με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος Βούτσιτς στο μοναστήρι του Αγίου Ναούμ με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Βαλκάνια», που ολοκληρώθηκε χθες, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάντρ Βούτσιτς, επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Ναούμ μαζί με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, επισκέφθηκε το μοναστήρι του Αγίου Ναούμ με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων μετά τη Σύνοδο Κορυφής «Open Balkans», που πραγματοποιήθηκε στην Οχρίδα.

«Στο τέλος μιας επιτυχημένης ημέρας, επισκεπτόμαστε το μοναστήρι του Αγίου Ναούμ, μια από τις σημαντικότερες ορθόδοξες εκκλησίες, που χτίστηκε το 905 και το μέρος όπου γράφτηκε το κυριλλικό αλφάβητο», έγραψε ο Πρόεδρος Vučić στον λογαριασμό του στο Instagram «Budućnostsrbijeav». «ανεβάζοντας» φωτογραφίες από την επίσκεψη.

Η συμφωνία για την ελεύθερη διακίνηση αγροτικών, διατροφικών προϊόντων και ζώων που επετεύχθη ανάμεσα στην Σερβία, την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Open Balkan» (Ανοιχτά Βαλκάνια), τέθηκε σε εφαρμογή. Στις συνοριακές διαβάσεις των τριών αυτών χωρών λειτουργεί ξεχωριστή λωρίδα ελεύθερης διέλευσης φορτηγών που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα και ζώα στην οποία δεν γίνεται κανένας έλεγχος.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων