25/08/2022 25/08/2022 Με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βράνιε γιόρτασε τα 30 χρόνια από τη χειροτονία και την ενθρόνισή του ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βρανίων κ. Παχώμιος. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοχάκς κ. Δαμασκηνός, πλήθος ιερέων από διάφορες μητροπόλεις της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο Μακαριώτατος πρώην Αρχιεπίσκοπος...
25 Αυγούστου, 2022 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2022 - 12:25

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος στο Βράνιε για τα 30 χρόνια από τη χειροτονία του Επισκόπου

Διαδώστε:
Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος στο Βράνιε για τα 30 χρόνια από τη χειροτονία του Επισκόπου

Με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βράνιε γιόρτασε τα 30 χρόνια από τη χειροτονία και την ενθρόνισή του ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βρανίων κ. Παχώμιος. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοχάκς κ. Δαμασκηνός, πλήθος ιερέων από διάφορες μητροπόλεις της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο Μακαριώτατος πρώην Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννης.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Στο τέλος της Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης μίλησε εγκαρδίως για τον Επίσκοπο Βρανίων, ευχόμενος να λαμβάνει όλη τη χάρη που ο ίδιος πέμπει στους ίδιους με τις ενέργειές του μέσω των ακτίστων ενεργειών του Θεού. Ακολούθως, εγκωμίασε το 30αετές έργο του.

Από την πλευρά του, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Παχώμιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη για τα καλά του λόγια, λέγοντας πως «ανάλογα με την αγνότητα, την καλοσύνη και την αγιότητά του, τα βλέπει όλα ως άγια και καλά», αλλά και ότι «όλες αυτές οι καλές πράξεις και το επιτυχημένο έργο είναι χάρη στην πληρότητα της Επισκοπής Βρανίων, του κλήρου, των μοναχών και του πιστού λαού». «Σήμερα, που θυμόμαστε την ημέρα που ο μακαριστός πατριάρχης Παύλος με δεκαπέντε επισκόπους τέλεσε τη χειροτονία και την ενθρόνισή μου, τους θυμόμαστε και πιστεύουμε ότι αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μεταβεί στον Κύριο και στην Ουράνια Εκκλησία, είναι παρόντες εδώ μαζί μας».

Μετά την ομιλία του, ο Επίσκοπος Παχώμιος απένειμε το παράσημο του Αγίου Πρόχορου Πίνσικσκι στον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη και στον μεγάλο εργάτη και ευεργέτη της Ιεράς Επισκοπής Βρανίων, καθ. Δρ. Sunčica Denić, συνταξιούχο καθηγητή της Παιδαγωγικής Σχολής στο Βράνιε.

Επίσης, ευχαρίστησε και τον Επίσκοπο Δαμασκηνό, που εκπροσώπησε τον Επίσκοπο Μπάτσκας Ειρηναίο, ο οποίος συμμετείχε στη ζωή της Επισκοπής Βρανίων από την αρχή, αποστέλλοντάς του χαιρετισμούς και ευχαριστίες για το έργο, τη διδασκαλία και όλη την αγάπη του τα τελευταία 30 χρόνια.

 

Πηγή κειμένου και φωτογραφιών: spc.rs

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων