28/05/2021 28/05/2021 Δηλώσεις σχετικά με τη συνάντηση την οποία είχε χθες στο Βελιγράδι με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο έκανε ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ζράβκο Κριβοκάπιτς. “Είχα την τιμή να συνομιλήσω με τον Πατριάρχη Σερβίας και αρκετούς Ιεράρχες της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η δέσμευσή μου για την υπογραφή της συμφωνίας με το Πατριαρχείο Σερβίας”,...
28 Μαΐου, 2021 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2021 - 11:35

Πρωθυπουργός Μαυροβουνίου: Δεσμεύομαι για την υπογραφή της συμφωνίας

Διαδώστε:
Πρωθυπουργός Μαυροβουνίου: Δεσμεύομαι για την υπογραφή της συμφωνίας

Δηλώσεις σχετικά με τη συνάντηση την οποία είχε χθες στο Βελιγράδι με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο έκανε ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ζράβκο Κριβοκάπιτς.

“Είχα την τιμή να συνομιλήσω με τον Πατριάρχη Σερβίας και αρκετούς Ιεράρχες της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η δέσμευσή μου για την υπογραφή της συμφωνίας με το Πατριαρχείο Σερβίας”, σημείωσε και πρόσθεσε “απομένει να συμφωνήσουμε με τον Μακαριώτατο την ακριβή ημερομηνία που θα γίνει η υπογραφή. Ανυπομονώ για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας, ο οποίος πιστεύω πως θα καθοδηγήσει το ποίμνιο με την ίδια πίστη όπως ο μακαριστός Μητροπολίτης Αμφιλόχιος”.

“Θέλουμε να φιλοξενήσουμε τον Πατριάρχη Πορφύριο στο Μαυροβούνιο με τον πιο αξιοπρεπή τρόπο το συντομότερο δυνατό, όπως αρμόζει στον Πατριάρχη, αλλά και τον φιλόξενο και πιστό λαό του Μαυροβουνίου”, κατέληξε.

Ο κ. Κριβοκάπιτς επισκέφθηκε χθες το Βελιγράδι και είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Πορφύριο και μέλη της Ιεράς Συνόδου, ωστόσο ενώ το Πατριαρχείο ανέμενε ότι η μετάβαση του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου είχε ως στόχο την υπογραφή της συμφωνίας για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη χώρα, αυτό τελικά δεν έγινε. Μάλιστα, ο κ. Κριβοκάπιτς πρότεινε ως ημερομηνία υπογραφής την 30η Οκτωβρίου ημέρα κατά την οποία θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλοχίου.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια τόσο στον Πατριάρχη όσο και τα μέλη της Ιεραρχίας καθώς το ποίμνιο στο Μαυροβούνιο παραμένει νομικά χωρίς κάλυψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Δεν υπεγράφη το σύμφωνο μεταξύ Πατριαρχείου Σερβίας και κυβέρνησης Μαυροβουνίου – Άλλη ημερομηνία πρότεινε η Ποντγκόριτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων