17/12/2020 17/12/2020 Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Μειονοτήτων, κ. Βλαντίμιρ Λεποσάβιτς, υπέβαλε στην Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου το κείμενο των τροποποιήσεων του νέου νόμου για την θρησκευτική ελευθερία. Από το καινούργιο κείμενο έχουν διαγραφεί όλα τα άρθρα που αφορούσαν την καταγραφή, με σκοπό την απαλλοτρίωση, των Εκκλησιών και της Εκκλησιαστικής περιουσίας. Οι αλλαγές αυτές πληρούν...
17 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2020 - 18:12

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μαυροβουνίου υπέβαλε τον νέο νόμο

Διαδώστε:
Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μαυροβουνίου υπέβαλε τον νέο νόμο

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Μειονοτήτων, κ. Βλαντίμιρ Λεποσάβιτς, υπέβαλε στην Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου το κείμενο των τροποποιήσεων του νέου νόμου για την θρησκευτική ελευθερία. Από το καινούργιο κείμενο έχουν διαγραφεί όλα τα άρθρα που αφορούσαν την καταγραφή, με σκοπό την απαλλοτρίωση, των Εκκλησιών και της Εκκλησιαστικής περιουσίας. Οι αλλαγές αυτές πληρούν τις προϋποθέσεις της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας αφού με τις τροποποιήσεις οι Εκκλησίες της Μητρόπολης δεν χάνουν τη νομική τους υπόσταση. 

Ακόμα ορίζεται ότι όποια θρησκευτική κοινότητα είναι εγγεγραμένη στο Μητρώο του Κράτους θα έχει νομική οντότητα ενώ έχουν διαγραφεί τα άρθρα 62, 63 και 64 που έφεραν τη ρίξη της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και κατά συνέπεια του Πατριαρχείου Σερβίας με το προηγούμενο καθεστώς της χώρας.

Διαβάστε ακόμα – Αλλάζει ο θρησκευτικός νόμος στο Μαυροβούνιο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων