05/09/2022 05/09/2022 Την Ουγγαρία και την Ιερά Μητρόπολη Βούδας επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Χθες, Κυριακή, ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στη Βουδαπέστη συλλειτουργούντων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Σερβίας. Παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ουγγρικής κυβέρνησης, Ζόλτι Σέϊμαν. Κατά την ομιλία του...
05 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2022 - 9:18

Οι επισκέψεις του Πατριάρχη Σερβίας στη Βουδαπέστη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Οι επισκέψεις του Πατριάρχη Σερβίας στη Βουδαπέστη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Την Ουγγαρία και την Ιερά Μητρόπολη Βούδας επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Χθες, Κυριακή, ο Μακαριώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στη Βουδαπέστη συλλειτουργούντων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Σερβίας. Παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ουγγρικής κυβέρνησης, Ζόλτι Σέϊμαν.

Κατά την ομιλία του ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της ευαγγελικής περικοπής ενώ στη συνέχεια περιέγραψε την πνευματική σύνδεση των περιοχών της Ουγγαρίας στις οποίες διαμένουν σέρβοι με την Σερβία και τον σερβικό λαό.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Βούδας κ. Λουκιανός ευχαρίστησε τον Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο για την παρουσία του και του προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Επίσκεψη στο Σερβικό Σχολείο Βουδαπέστης

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Σερβικό Σχολείο Νικόλα Τέσλα στη Βουδαπέστη όπου έτυχε θερμής υποδοχής από διδάσκοντες και μαθητές.

Στον χαιρετισμό του τόνισε ότι το σχολείο, η εκπαίδευση, η ανατροφή ή ό,τι άλλο ονομάζετε μάθηση, οργανωμένη συστηματικά, είναι κάτι που είναι η ίδια η ουσία κάθε κοινότητας, κάθε κοινωνίας, κάτι σημαντικό μέσα σε αυτή.

Ο Πατριάρχης δώρισε στη διευθύντρια του σχολείου κ. Jovanka Lastić και στους μαθητές του σερβικού σχολείου μια εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου. Από τη πλευρά της η διευθύντρια επέδωσε στον κ.κ. Πορφύριο μια εικόνα την οποία ζωγράφισαν οι μαθητές του σχολείου.

Διαβάστε επίσης: Στην Ουγγαρία βρίσκεται ο Πατριάρχης Σερβίας – Τονίστηκαν οι φιλικές σχέσεις Σερβίας και Ουγγαρίας

Φωτογραφίες: tvhram.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων