14/02/2020 14/02/2020 “Οι λιτανείες δεν θα κουράσουν τον κόσμο, γιατί είναι η έκφραση αγάπης προς τα ιερά μας”, τόνισαν από την Ποντγκόριτσα κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης Στους δρόμους βγήκαν για ακόμη ένα βράδυ χιλιάδες πιστοί και άλλοι πολίτες σε πόλεις του Μαυροβουνίου, διαδηλώνοντας ειρηνικά με παράκληση στην Παναγία, σχετικά με το νόμο περί θρησκευτικών ελευθεριών που...
14 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2020 - 9:21

“Οι λιτανείες είναι έκφραση αγάπης προς τα ιερά μας”

Διαδώστε:
“Οι λιτανείες είναι έκφραση αγάπης προς τα ιερά μας”

“Οι λιτανείες δεν θα κουράσουν τον κόσμο, γιατί είναι η έκφραση αγάπης προς τα ιερά μας”, τόνισαν από την Ποντγκόριτσα κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης

Στους δρόμους βγήκαν για ακόμη ένα βράδυ χιλιάδες πιστοί και άλλοι πολίτες σε πόλεις του Μαυροβουνίου, διαδηλώνοντας ειρηνικά με παράκληση στην Παναγία, σχετικά με το νόμο περί θρησκευτικών ελευθεριών που παραβιάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ναών και μονών στο Μαυροβούνιο.

Κατά τη διάρκεια της ειρηνικής πορείας στην πρωτεύουσα Ποτγκόριτσα, ο π. Πρέντραγ Στσεπάνοβιτς απευθυνόμενος προς τον συγκεντρωμένο λαό τόνισε ότι “η αξιοπρέπειά σας κατέπληξε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο” . Όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και έναν μήνα… Αντηχεί η αδικία. Όμως η αξιοπρέπειά σας, ειρήνη, η ανεκτικότηα που δείχνετε όλες αυτές τις ημέρες κατέπληξε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο .  Σπαρτιάτισσες μάθαιναν τα παιδιά τους ότι ο Ήλιος είναι μεγαλύτερος από τον Πελοπόννησο, ενώ οι δικές μας μανάδες μαυροβουνιότησες μας μάθαιναν ότι ο Θεός πάνω απ’όλα . Άνθρωπος πριν απ’όλα, και ο Θεός πάνω απ’όλα. Για αυτό το Μαυροβούνιο και Μαυριβουνιότες καθοδηγούμενοι από τον Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό του Τσέτινιε, φύλαξαν σε πολλές μάχες την Ορθόδοξη πίστη τους. Για αυτό να είναι αιώνια τιμή και δόξα στις μητέρες μας και σε όλους που έπεσαν υπέρ του τιμίου Σταυρού και ελευθερίας. Εδώ σε τούτο τον ναό του Ανασταντος Χριστού είναι καλοδεχούμενοι όλοι, όλους δεχόμαστε στην αγκαλιά, όλες εθνικότητες. Ευχαριστούμε τα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα σώματα ασφαλείας της πρωτεύουσας Ποντγκόριτσα και όλους τους πολίτες αδιακρίτως. Τα παιδιά μας, την νεολαία μας, τους γονείς με τα παιδιά, όλους εσάς να ευλογεί ο Θεός.

Ο π. Ειρηναίος Σλιβάντσανιν ανέφερε πως “οι λιτανείες δεν θα κουράσουν τον κόσμο, γιατί είναι η έκφραση αγάπης προς τα ιερά μας . Οι λιτανείες είναι συνάξεις αγάπης και ενότητας και όταν αυτοί η αγάπη μεταδίδεται πολλαπλασιάζεται. Καλώ και εκείνους που είναι εναντίον μας να έρθουν να ζεσταθούν από αυτοί την πίστη και αγάπη. Αδέλφια είμαστε. Καλό για την χώρα μας θέλουμε”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων