13/06/2021 13/06/2021 Ανακοίνωση εξέδωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με την οποία ευχαριστεί τους πιστούς της πρωτεύουσας της Σερβίας για την συμμετοχή τους στον εορτασμό της Ημέρας του Σωτήρα και στην Λιτανεία που πραγματοποιήθηκε. Ο Μακαριώτατος ευχαριστεί τους πολίτες του Βελιγραδίου οι οποίοι ήταν δεκάδες χιλιάδες για την μεγαλειώδη τους αυτή συμμετοχή. Σημειώνει:  “Στην μακρά ιστορία...
13 Ιουνίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2021 - 9:10

“Οι πολίτες μας εξέφρασαν για άλλη μια φορά την πίστη τους”

Διαδώστε:
“Οι πολίτες μας εξέφρασαν για άλλη μια φορά την πίστη τους”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με την οποία ευχαριστεί τους πιστούς της πρωτεύουσας της Σερβίας για την συμμετοχή τους στον εορτασμό της Ημέρας του Σωτήρα και στην Λιτανεία που πραγματοποιήθηκε. Ο Μακαριώτατος ευχαριστεί τους πολίτες του Βελιγραδίου οι οποίοι ήταν δεκάδες χιλιάδες για την μεγαλειώδη τους αυτή συμμετοχή.

Σημειώνει:  “Στην μακρά ιστορία της πρωτευούσης, τον εορτασμό θα τον θυμόμαστε ως την πολυάριθμη αυτή προσευχή και σίγουρα ως μια από τις πιο αξιοπρεπείς συγκεντρώσεις που έγιναν ποτέ στους δρόμους και τις πλατείες του Βελιγραδίου. Οι πολίτες μας εξέφρασαν για άλλη μια φορά την πίστη και την αγάπη τους για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και την πρωτεύουσα τους, συμμετέχοντας σε αυτήν την προσευχή”.

Aκόμα ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας ευχαριστεί τους αρμόδιους της πόλης με επικεφαλής τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του ενώ ευχαριστεί και τον Σερβικό Στρατό, την Αστυνομία και τα Μέσα Ενημέρωσης που συνέβαλαν στην μεγαλειώδη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και “θα παραμείνουν για πάντα στις αναμνήσεις των πιστών” όπως τονίζει.

Θυμηθείτε εδώ τον εορτασμό για την Ημέρα του Σωτήρα όπου οι Σέρβοι υποδέχτηκαν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Πέτκας για πρώτη φορά μετά από 500 χρόνια. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων