30/08/2020 30/08/2020 Στην Ιερά Μονή του Τσέντιε ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος. Μάλιστα πριν ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε πρώτα περάσει από το εκλογικό κέντρο για να ασκήσει το δικαίωμά του να ψηφίσει κάτι το οποίο έκανε για πρώτη φορά σε ηλικία 82 ετών. Κατά τη διάρκεια του...
30 Αυγούστου, 2020 - 16:53
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2020 - 16:37

“Οι Χριστιανοί ψηφίζουν υπέρ της Αγάπης για τον Χριστό”

Διαδώστε:
“Οι Χριστιανοί ψηφίζουν υπέρ της Αγάπης για τον Χριστό”

Στην Ιερά Μονή του Τσέντιε ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος. Μάλιστα πριν ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε πρώτα περάσει από το εκλογικό κέντρο για να ασκήσει το δικαίωμά του να ψηφίσει κάτι το οποίο έκανε για πρώτη φορά σε ηλικία 82 ετών.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι “Χριστιανοί είναι εκείνοι που υμνούν τη βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος”.  ενώ στη συνέχεια ανέφερε: “Ο άνθρωπος κλήθηκε στην αγιότητα. Όχι απλώς στην αρετή αλλά στο θείο αιώνιο και άφθαρτο δώρο της αγιότητας. Καλείται να σεβαστεί το ιερό της Θείας Δημιουργίας, και να σέβεται το πιο ιερό ον που βρίσκεται στη γη, και αυτό είναι ο άνθρωπος, ο οποίος δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού”.

Ακόμα αναφέρθηκε στις κρίσιμες εκλογές στο Μαυροβούνιο και υποστήριξε “οι Χριστιανοί ψηφίζουν υπέρ της Αγάπης για τον Χριστό. Ψηφίζουν για την αγάπη του άλλου και για την αγάπη του ιερού της Θείας Δημιουργίας, για την αγιότητα κάθε ανθρώπου και για την αγάπη των Αγίων αυτή που προσφέρεται στον Θεό ως δώρο. Αυτοί είναι οι Ιεροί Ναοί του Θεού και κληροδοτούνται στον ζωντανό Θεό” κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ενώ μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε τρισάγιο στον Βασιλιά Νικόλα και τη Βασίλισσα Μιλένα καθώς και των συγγενών τους.

Διαβάστε εδώ – Στα 82 του χρόνια ψήφισε πρώτη φορά ο Μητρ. Αμφιλόχιος.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων