08/06/2019 08/06/2019 Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου στο Πατριαρχείο της Αντιόχειας. Την τελευταία ημέρα της επίσκεψης ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Ιακώβου του Πέρση η οποία βρίσκεται στη περιοχή Ελ Κούρα του Λιβάνου. Μετά το πέρας της δοξολογίας που τελέστηκε ο οικείως Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Εφραίμ καλωσόρισε...
08 Ιουνίου, 2019 - 17:35

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατρ. Σερβίας στο Πατρ. Αντιοχείας

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πατρ. Σερβίας στο Πατρ. Αντιοχείας

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου στο Πατριαρχείο της Αντιόχειας.

Την τελευταία ημέρα της επίσκεψης ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Ιακώβου του Πέρση η οποία βρίσκεται στη περιοχή Ελ Κούρα του Λιβάνου.

Μετά το πέρας της δοξολογίας που τελέστηκε ο οικείως Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Εφραίμ καλωσόρισε τον Προκαθήμενο της Σερβικής τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Σήμερα το μοναστήρι μας έχει ιδιαίτερη ευλογία με την επίσκεψη σας εδώ Μακαριώτατε. Με την επίσκεψή σας επιβεβαιώνετε ότι είμαστε μία Ορθόδοξη Εκκλησία και καλλιεργούμε την ενότητά της, ότι είμαστε παντού μοναδικοί ως μία Εκκλησία στον κόσμο. Όλοι πρέπει να φρουρούμε σθεναρά αυτή την ενότητα, να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία, και μαζί όλα τα προβλήματα αυτών των πολέμων που μας προκαλούν οι μεγάλες δυνάμεις”.

Στην αντιφώνηση του ο Πατριάρχης Ειρηναίος τόνισε τη συμβολή της Μονής του Αγίου Ιακώβου στην ανάπτυξη του μοναχισμού, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “αυτή η περιοχή που βρισκόμαστε σήμερα αποτελεί έναν από τους ιερούς τόπους της Ορθοδοξίας. Διότι έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του μοναχισμού ανά τους αιώνες. Αλλά και το δικό μας Πατριαρχείο έχει συμβάλει στον Ορθόδοξο μοναχισμό, καθώς έχει αναδείξει σημαντικές και αγιασμένες μορφές όπως είναι ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων