16/01/2024 16/01/2024 Την έδρα του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου στην Ποντγκόριτσα επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Αντίγια Μάντιντς.  Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η συμβολή της Εκκλησίας στην ιστορία της χώρα με τον Πρόεδρο της Βουλής του Μαυροβουνίου να δηλώνει τον σεβασμό του προς τον ρόλο της Εκκλησίας στην διαμόρφωση...
16 Ιανουαρίου, 2024 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2024 - 9:13

Ωριμάζουν οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Ωριμάζουν οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους στο Μαυροβούνιο

Την έδρα του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου στην Ποντγκόριτσα επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Αντίγια Μάντιντς. 

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η συμβολή της Εκκλησίας στην ιστορία της χώρα με τον Πρόεδρο της Βουλής του Μαυροβουνίου να δηλώνει τον σεβασμό του προς τον ρόλο της Εκκλησίας στην διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας του Μαυροβουνίου.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωαννίνιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο και ευημερία της χώρας. Αναφέρθηκε ακόμη στον κοινοβουλευτικό θεσμό του Μαυροβουνίου και τις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονται από την Βουλή για κρίσιμα ζητήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι δύο πλευρές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη συνέχιση της αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ του κράτους και της εκκλησίας, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω συνεργασία. Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις μεταξύ του κράτους και της Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο ήταν ιδιαίτερα τεταμένες τα προηγούμενα χρόνια. Φαίνεται όμως ότι με τον διάλογο, τη συνεργασία και την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας των Δυτικών Βαλκανίων, οι σχέσεις αυτές ωριμάζουν ακόμη περισσότερο.

Στο τέλος ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων με αφορμή την επίσκεψη.

Δείτε επίσης: Ο Πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου στη Μονή Τσέτνιε

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων