05/07/2020 05/07/2020 Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η στήριξη συλλογικών φορέων του Μαυροβουνίου προς τον αγώνα της Ορθοδόξου Εκκλησίας ενάντια στο νόμο που παραβιάζει τις θρησκευτικές ελευθερίες.  Σειρά χθες πήραν οι μηχανικοί της χώρα οι οποίοι ξεπέρασαν συνολικά τους 1.600 που υπέγραψαν το κείμενο συμπαράστασης προς την Εκκλησία. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχουν εκφράσει τη στήριξη τους γιατροί,...
05 Ιουλίου, 2020 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2020 - 11:55

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Πάνω από 1.600 μηχανικοί στο πλευρό της Εκκλησίας

Διαδώστε:
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Πάνω από 1.600 μηχανικοί στο πλευρό της Εκκλησίας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η στήριξη συλλογικών φορέων του Μαυροβουνίου προς τον αγώνα της Ορθοδόξου Εκκλησίας ενάντια στο νόμο που παραβιάζει τις θρησκευτικές ελευθερίες. 

Σειρά χθες πήραν οι μηχανικοί της χώρα οι οποίοι ξεπέρασαν συνολικά τους 1.600 που υπέγραψαν το κείμενο συμπαράστασης προς την Εκκλησία.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής έχουν εκφράσει τη στήριξη τους γιατροί, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, δημοσιογράφοι, δικηγόροι και στρατιωτικοί. Όλοι στα κείμενα τους αναφέρονται στην καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών από την πλευρά της κυβέρνησης και τονίζουν τον δίκαιο αγώνα τον οποίο καταβάλει η Εκκλησία όλο αυτό το διάστημα.

Νέα τοποθέτηση από το Επισκοπικό Συμβούλιο Μαυροβουνίου

Το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου απευθύνθηκε στους διώκτες της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας με ανακοίνωσή του στην οποία τονίζει «Απομακρυνθείτε από το κακό και κάντε το καλό για να λάβετε την ευλογία του Θεού».

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά για τους ανθρώπους που κυβερνούν το Μαυροβούνιο και ψήφισαν τον νόμο «Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που μας κυνηγούν στα αστυνομικά τμήματα, στις εισαγγελικές αρχές, στις δικαστικές αίθουσες και σε άλλους σκοτεινούς διαδρόμους; Σε ποιες φρικτές συνθήκες ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι, ώστε να γίνουν τόσο φοβεροί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους συμπολίτες τους, τους γείτονες, τους φίλους τους ακόμα και στενούς συγγενείς; Αυτοί που έχουν κερδίσει αρκετά για τα εγγόνια τους έχουν τις καρδιές και τις ψυχές να αφήσουν κάποιον χωρίς ψωμί;»

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση αποφασίστηκε ότι από σήμερα δεν πραγματοποιηθούν οι πορείες διαμαρτυρίας και οι συγκεντρώσεις για ανοιχτή προσευχή μπροστά από τους Ιερούς Ναούς λόγω της εξέλιξης που έχει πάρει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα.

Διαβάστε επίσης – Μαυροβούνιο: Αντιδράσεις εν μέσω κορωνοϊού για τον αντισυνταγματικό νόμο – Στήριξη σύσσωμης της Κοινωνίας στην Εκκλησία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων