21/02/2022 21/02/2022 Το μυστήριο του γάμου δύο ανθρώπων οι οποίο το 2020 αρνήθηκαν να κατεδαφίσουν  οίκημα της Μονής Μπρίσκα Γκόρα η οποία βρίσκεται στην Ουλτσίν ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ στο Νίκσιτς. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι από τη στιγμή που ο Μίροσλαβ και η Αντιάννα Κοπρίβιτσα...
21 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2022 - 10:09

Παντρεύτηκε το ζευγάρι που αρνήθηκε να κατεδαφίσει μοναστήρι

Διαδώστε:
Παντρεύτηκε το ζευγάρι που αρνήθηκε να κατεδαφίσει μοναστήρι

Το μυστήριο του γάμου δύο ανθρώπων οι οποίο το 2020 αρνήθηκαν να κατεδαφίσουν  οίκημα της Μονής Μπρίσκα Γκόρα η οποία βρίσκεται στην Ουλτσίν ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ στο Νίκσιτς.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι από τη στιγμή που ο Μίροσλαβ και η Αντιάννα Κοπρίβιτσα αποφάσισαν να τελέσουν το μυστήριο του γάμου, η Εκκλησία δίνει την ευλογία και προσεύχεται στον Κύριο να τους χαρίζει πλούσια τα ελέη Του.

«Για να σας ενδυναμώσουμε σε αυτό το μεγάλο και ύψιστο κομμάτι του έγγαμου βίου εύχομαι να ζείτε με αγάπη, να τηρείτε τις εντολές του Θεού. Είθε το σπίτι σας να είναι γεμάτο αγάπη και κάθε ειλικρίνεια και χαρά. Να είναι ευτυχισμένο και ευλογημένο», είπε ο Μητροπολίτης και ως ευλογία δώρισε στους νεόνυμφους την εικόνα του Αγίου Βασιλείου του Όστρογ για να προστατεύει αυτούς και τους απογόνους τους σε όλες τις ημέρες της ζωής τους.

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιος συλλειτούργησε με τον Επίσκοπο Νίκσιτς κ. Μεθόδιο στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Όστρογκ. 

Μετά την Θεία Λειτουργία μετέβη στον τάφου του μακαστιστού Μητροπολίτη Δαμπροβοσνίας κυρού Σάββα (Κοσάνοβιτς) όπου τέλεσε τρισάγιο. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων