09/10/2022 09/10/2022 Σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Παρίσι παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, Ιεραρχών του της Σερβικής Εκκλησίας και εκπροσώπων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, η ενθρόνιση του Επισκόπου Δυτικής Ευρώπης κ. Ιουστίνου. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στη γαλλική πρωτεύουσα τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου κ. Ιουστίνου, συλλειτουργούντων Επισκόπων του...
09 Οκτωβρίου, 2022 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2022 - 14:00

Παρουσία πολλών Ιεραρχών η Ενθρόνιση του Επισκόπου Δυτικής Ευρώπης

Διαδώστε:
Παρουσία πολλών Ιεραρχών η Ενθρόνιση του Επισκόπου Δυτικής Ευρώπης

Σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Παρίσι παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, Ιεραρχών του της Σερβικής Εκκλησίας και εκπροσώπων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, η ενθρόνιση του Επισκόπου Δυτικής Ευρώπης κ. Ιουστίνου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στη γαλλική πρωτεύουσα τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου κ. Ιουστίνου, συλλειτουργούντων Επισκόπων του Πατριαρχέιου Σερβίας. Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου μετείχε εν χοροστασία στη Θεία Λειτουργία.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή Ενθρόνισης με τον Μακαριώτατο κ.κ. Πορφύριο να απευθύνει πατρικούς λόγους στον μέχρι πρότινος Βοηθό Επίσκοπό του στο Βελιγράδι, υπό τον τίτλο Χβόσταν, για τη νέα του ποιμαντική πρόκληση που του ανέθεσε η Εκκλησία.

Στην Ενθρόνιση παρέστη, μεταξύ άλλων Ιεραρχών, ως εκπρόσωπος της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Δημήτριος.

Στο τέλος ο νέος Επίσκοπος Δυτικής Ευρώπης δέχθηκε τις ευχές όλων για καλή διακονία.

Διαβάστε επίσης: 

Στο Παρίσι ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων