18/02/2021 18/02/2021 “Ζητώ από όλους να προσευχηθούν στον Θεό για τη ταπεινότητά μου” ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του. Ο νέος Πατριάρχης ευχήθηκε στο λαό να έχει την ευλογία του Θεού και ιδιαίτερα, όπως επεσήμανε, στα παιδιά του Αγίου Σάββα. Παράλληλα, στις πρώτες του δηλώσεις, κάλεσε...
18 Φεβρουαρίου, 2021 - 20:05
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2021 - 21:52

Πατριάρχης Πορφύριος: “Να προσευχηθείτε για μένα”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Πορφύριος: “Να προσευχηθείτε για μένα”

“Ζητώ από όλους να προσευχηθούν στον Θεό για τη ταπεινότητά μου” ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του.

Ο νέος Πατριάρχης ευχήθηκε στο λαό να έχει την ευλογία του Θεού και ιδιαίτερα, όπως επεσήμανε, στα παιδιά του Αγίου Σάββα. Παράλληλα, στις πρώτες του δηλώσεις, κάλεσε το ποίμνιο να ακολουθήσουν όλοι μαζί τα βήματα που χάραξαν οι πρόγονοί τους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας Πορφύριος (Πέριτς) εξελέγη 46ος Πατριάρχης Σερβίας νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου.

Με το άγγελμα της εκλογής οι καμπάνες στο ναό του Αγίου Σάββα ήχησαν χαρμόσυνα ενώ με ενθουσιασμό δέχθηκαν την είδηση και στο Ζάγκρεμπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πατριαρχείου η ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι, στις 9:30 π.μ. (τοπική ώρα). Με νέα ανακοίνωση το Πατριαρχείο Σερβίας θα ενημερώσει και για την ενθρόνιση στην ιστορική έδρα του Πατριαρχείου, το Πέτς, πόλη η οποία βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο.

ΔΙΑΒΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ Πορφύριος νέος Πατριάρχης Σερβίας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων