25/04/2022 25/04/2022 Κατά την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού, 24 Απριλίου 2022, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό της Αγάπης στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βρακάρ. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Όπως είθισται, διαβάστηκε απόσπασμα από το ιερό κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο στα σερβικά, σλαβονικά, ρωσικά, ελληνικά, αγγλικά, λατινικά, ιταλικά, γερμανικά και γαλλικά....
25 Απριλίου, 2022 - 15:08
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2022 - 22:15

Πατριάρχης Πορφύριος: Όλα τα έθνη καλούνται να δοξάσουν τον Κύριο

Διαδώστε:
Πατριάρχης Πορφύριος: Όλα τα έθνη καλούνται να δοξάσουν τον Κύριο

Κατά την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού, 24 Απριλίου 2022, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό της Αγάπης στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βρακάρ.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Όπως είθισται, διαβάστηκε απόσπασμα από το ιερό κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο στα σερβικά, σλαβονικά, ρωσικά, ελληνικά, αγγλικά, λατινικά, ιταλικά, γερμανικά και γαλλικά.

Μετά την τέλεση του Εσπερινού, ο Μακαριώτατος είπε:

“Αυτή η λειτουργία ονομάζεται έτσι επειδή σε εκείνη την εσπερινή λειτουργία, μόνο την ημέρα του Πάσχα, που γίνεται μια φορά το χρόνο, το Ευαγγέλιο διαβάζεται σε πολλές γλώσσες, επειδή ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είναι ο Παντοδύναμος Θεός, ο ένας και μοναδικός Θεός όλων των ανθρώπων που ήρθε σε αυτόν τον κόσμο, σταυρώθηκε και αναστήθηκε, νικώντας τον θάνατο για όλους τους ανθρώπους.

Γι’ αυτό το Ευαγγέλιο διαβάζεται σε πολλές γλώσσες και αυτό το απόσπασμα, που μόλις ακούσαμε, μιλάει για την Ανάσταση του Χριστού. Μόνο ο απόστολος Θωμάς είναι αυτός που δεν ήταν παρών όταν εμφανίστηκε ο Κύριος και για αυτό δεν Τον πίστεψε. Και μόνο όταν έβαλε τα δάχτυλά του στις πληγές που δημιουργήθηκαν από τα καρφιά στον Σωτήρα, ομολόγησε: Κύριε και Θεέ μου.

Απόψε όλα τα έθνη καλούνται να δοξάσουν τον Κύριο επειδή ήρθε να σώσει όλους τους ανθρώπους. Καλές και ευλογημένες διακοπές να έχετε! Με την Ανάσταση του Χριστού, ας αναστηθούμε όλοι μέσα μας, αλλά πολύ περισσότερο με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στην Ανάστασή Του. Καλό Πάσχα!”

Φωτογραφίες: spc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων