23/04/2021 23/04/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Σε δήλωση πως έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας σχετικά με το νομικό καθεστώς της Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο προέβη ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Μάλιστα, ο Μακαριώτατος αναμένεται να επισκεφθεί το Μαυροβούνιο μετά το Πάσχα. Μιλώντας στο πρακτορείο Tanjug ο Πατριάρχης εξέφρασε...
23 Απριλίου, 2021 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2021 - 15:21

Σερβίας: Έχει επιτευχθεί συμφωνία για το Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Σερβίας: Έχει επιτευχθεί συμφωνία για το Μαυροβούνιο

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Σε δήλωση πως έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας σχετικά με το νομικό καθεστώς της Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο προέβη ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Μάλιστα, ο Μακαριώτατος αναμένεται να επισκεφθεί το Μαυροβούνιο μετά το Πάσχα.

Μιλώντας στο πρακτορείο Tanjug ο Πατριάρχης εξέφρασε τη βαθιά πεποίθησή του ότι η υπογραφή της Βασικής Συμφωνίας μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, βάσει της οποίας θα ρυθμιστεί η στάση του κράτους έναντι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα, θα θέσει τέρμα σε κάθε παρερμηνεία του θέματος.

Ο Πατριάρχης ανέφερε ότι δεν υπάρχει τίποτα το μυστικό σχετικά με το περιεχόμενο της Συμφωνίας, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις επί του παρόντος συνεχίζονται εδώ και χρόνια και ότι το περιεχόμενο της βασικής συμφωνίας θα είναι διαθέσιμο σε όλους. “Δόξα τω Θεώ, καταλήξαμε σε συμφωνία με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η Συμφωνία θα υπογραφεί σύντομα”, δήλωσε και πρόσθεσε “είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η υπογραφή της βασικής συμφωνίας μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του κράτους του Μαυροβουνίου θα θέσει τέρμα στις παρεξηγήσεις που συναντάμε τόσο σε δημόσιο όσο και σε πολιτικό επίπεδο, και πιστεύω ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ανάγκη να προκληθούν εντάσεις και παρεξηγήσεις, δεδομένου ότι τέτοιου είδους συμφωνία υπογράφεται από όλες τις χώρες, ειδικά στην Ευρώπη, με εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες”.

Σε ερώτηση πώς ερμηνεύει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλος Τσουκάνοβιτς, είπε ότι η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στο παρασκήνιο και ότι η διαδικασία δεν ήταν αρκετά διαφανής ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας απάντησε ότι δεν ήταν γνωρίζει κάτι για τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά όπως σημείωσε “όλοι θα μπορούσαν να έχουν τη δική τους άποψη για όλα όσα συμβαίνουν”.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς είχε ανακοινώσει στο Twitter ότι η κυβέρνηση της χώρας του είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων