19/09/2023 19/09/2023 Στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, αναμένεται να μεταβεί το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προκειμένου να παραστεί στις εόρτιες εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας για τη συμπλήρωση 10 ετών από τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου. Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα γίνει η επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου...
19 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2023 - 10:21

Πατριάρχης Σερβίας και Μητροπολίτης Κερκύρας τον Οκτώβριο στην Ποντγκόριτσα

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας και Μητροπολίτης Κερκύρας τον Οκτώβριο στην Ποντγκόριτσα

Στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, αναμένεται να μεταβεί το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προκειμένου να παραστεί στις εόρτιες εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας για τη συμπλήρωση 10 ετών από τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα γίνει η επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου και η υποδοχή της τιμίας χειρός του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού, την οποία θα κομίσει ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίνω νήσων κ. Νεκτάριος. Μετά τον εσπερινό θα αρχίσει η προσκύνηση του ιερού λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνα.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις το πρωί θα τελεσθεί Πατριαρχική Λειτουργία, της οποίας θα προεξάρχει ο Πατριάρχης Σερβίας ενώ θα συλλειτουργήσουν Επίσκοποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας.

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης κ. Πορφύριος και ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιος θα θέσουν τον θεμέλιο λίθο σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο όπου θα χτιστεί ναός προς τιμήν του Αγίου Σάββα, Αρχιεπισκόπου Σερβίας καθώς και Λύκειο το οποίο θα φέρει το όνομα του ιδρυτή της Σερβικής Εκκλησίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο λόφο Γκόριτσα ενώ θα παραστεί και σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εορτασμών.

Διαβάστε επίσης: Πρόσκληση του Μητροπολίτη Κερκύρας στον Πατριάρχη Σερβίας να επισκεφθεί το νησί

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων