07/09/2022 07/09/2022 Σωστή θεωρεί την ακύρωση του Europride στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος καθώς αυτή η εκδήλωση επιβλήθηκε τεχνητά και αντιβαίνει στις παραδοσιακές αξίες του λαού.  Του Νικόλαου Ζαΐμη  Πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είχε προβεί στην ακύρωση της εν λόγω εκδήλωσης με την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας...
07 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2022 - 9:57

Πατριάρχης Σερβίας: Σωστά ακυρώθηκε το Europride στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: Σωστά ακυρώθηκε το Europride στο Βελιγράδι

Σωστή θεωρεί την ακύρωση του Europride στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος καθώς αυτή η εκδήλωση επιβλήθηκε τεχνητά και αντιβαίνει στις παραδοσιακές αξίες του λαού. 

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είχε προβεί στην ακύρωση της εν λόγω εκδήλωσης με την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων του Πατριαρχείου Σερβίας με ανακοίνωσή της να χαιρετίζει την απόφαση.

Ωστόσο, ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας προέβη σε τοποθέτηση εξηγώντας τους λόγους τους οποίους τον βρίσκουν σύμφωνο με την ακύρωση του Europride. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει από τη πλευρά του ότι η Εκκλησία του Χριστού σέβεται τη θεόδοτη ελευθερία κάθε ανθρώπου και ως εκ τούτου είναι ενάντια σε κάθε μορφή βίας καθώς, το κακό δεν θεραπεύεται ούτε νικιέται με τη βία.

“Όχι μόνο στη Σερβία, αλλά παντού όπου ζει ο σερβικός λαός, προκλήθηκαν μεγάλες αντιδράσεις, διχασμοί, αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις στο άκουσμα της ανακοίνωσης ότι στην πρωτεύουσα Βελιγράδι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο Europride. Αυτό το θέμα μας επιβλήθηκε τεχνητά και είναι εντελώς ενάντια στο σύστημα αξιών του λαού μας, καθώς και των αδελφών μας άλλων θρησκειών και εθνών με τους οποίους συνυπάρχουμε. Εκπρόσωποι παραδοσιακών Εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων μου το μαρτύρησαν ευθέως. Ως εκ τούτου, θεωρώ σωστή την ακύρωση αυτής της εκδήλωσης”, σημειώνει αρχικά.

“Στις ψυχές των Ορθοδόξων Χριστιανών, η διδασκαλία της Εκκλησίας εκφράζεται ήδη στις πρώτες σελίδες της Βίβλου, όπου γράφεται ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο ως δύο φύλα, ως αρσενικό και θηλυκό, πράγμα που σημαίνει ότι ο γάμος και η οικογένεια, από την αρχή του κόσμου μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος του κόσμου και του αιώνα, ορίζεται πως η ένωση αγάπης γίνεται μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας” σημειώνει και προσθέτει: “Κατανοούμε πλήρως τη βασικά δικαιολογημένη μεγάλη ανησυχία του λαού μας που, στη χονδροειδή προώθηση και επιβολή πολιτικών και ιδεολογιών που στοχεύουν να καταστρέψουν τους πυλώνες πάνω στους οποίους έχει χτιστεί η ταυτότητά μας εδώ και αιώνες, τα οποία κάνουν τα πάντα εύθραυστα, σχετικά και ρευστά, ένιωσαν βαθιά και συστηματική απειλή για όλες τις θεμελιώδεις αξίες στις οποίες είναι πιστός εδώ και αιώνες ο λαός, ιδιαίτερα για τις ιερότητες του γάμου και της οικογένειας”.

Καταλήγοντας στη δήλωσή του ο Πατριάρχης Σερβίας αναφέρει:

“Για τους λόγους αυτούς, επανειλημμένα αναφέραμε σε απευθείας συνομιλία με τους ανώτατους εκπροσώπους του κράτους τους λόγους για τους οποίους θεωρούμε αναγκαία και δικαιολογημένη την ακύρωση του Europride. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζω ότι η Εκκλησία του Χριστού σέβεται τη θεόδοτη ελευθερία κάθε ανθρώπου και ως εκ τούτου είναι ενάντια σε κάθε μορφή βίας, δημόσια διαπόμπευση και δίωξη οποιουδήποτε. Το κακό δεν θεραπεύεται ούτε νικιέται με τη βία. Προσευχόμαστε στον Χριστό να μας απαλλάξει δια των προσευχών του Αγίου Σάββα της Σερβίας, σε μια εποχή που η Πατρίδα και ο λαός μας αντιμετωπίζουν ποικίλες δοκιμασίες και προβλήματα, να μας απαλλάξει από αυτό το επιζήμιο και αναίτιο πρόβλημα”.

Υπενθυμίζεται ότι με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» 50.000 Σέρβοι πιστοί ξεχύθηκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (με το Ιουλιανό Ημερολόγιο), προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας και κατά της διοργάνωσης της εκδήλωσης EuroPride στη Σερβία, την οποία η κυβέρνηση ανέβαλε πρόσφατα λόγω πολλαπλών προβλημάτων (ιδίως δε αυτών με το Κόσοβο).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων