20/01/2022 20/01/2022 Στα παγωμένα νερά του ποταμού Morača βούτηξαν χθες για να ανασύρουν τον σταυρό νέοι στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα η οποία εόρτασε τα Θεοφάνεια στην σκιά την έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και στο Μαυροβούνιο. Ο αγιασμός τελέστηκε χωρίς τη συνήθη μαζική παρουσία του κόσμου. Ωστόσο, για να μην διακοπεί τελείως η παράδοση της τελετής του καθαγιασμού των...
20 Ιανουαρίου, 2022 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2022 - 8:50

Ποντγκόριτσα: Ο κορωνοϊός δεν στάθηκε εμπόδιο στην παράδοση

Διαδώστε:
Ποντγκόριτσα: Ο κορωνοϊός δεν στάθηκε εμπόδιο στην παράδοση

Στα παγωμένα νερά του ποταμού Morača βούτηξαν χθες για να ανασύρουν τον σταυρό νέοι στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα η οποία εόρτασε τα Θεοφάνεια στην σκιά την έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και στο Μαυροβούνιο.

Ο αγιασμός τελέστηκε χωρίς τη συνήθη μαζική παρουσία του κόσμου. Ωστόσο, για να μην διακοπεί τελείως η παράδοση της τελετής του καθαγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού μπορεί να μην συμμετείχαν πολλοί κολυμβητές φέτος ωστόσο, μια μικρή ομάδα βούτηξε στον Morača.

Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων κολυμβητές και κληρικοί, κατόπιν ευλογίας που έλαβαν από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιο, μετέβησαν στην Κλινική Λοιμωδών Νοσημάτων στο Κλινικό Κέντρο Μαυροβουνίου παραδίδοντας οικονομική βοήθεια που συγκεντρώθηκε προκειμένου να διατεθεί στις ανάγκες για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Θεοφάνια στο Μαυροβούνιο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων