08/10/2022 08/10/2022 Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, προκειμένου να προσευχηθούν για την ιερότητα του γάμου και της οικογένειας. Την προσευχή τέλεσε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθόδιος παρουσία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου και κληρικών. Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν...
08 Οκτωβρίου, 2022 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2022 - 12:45

Ποντγκόριτσα: Χιλιάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν για την ιερότητα της οικογένειας

Διαδώστε:
Ποντγκόριτσα: Χιλιάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν για την ιερότητα της οικογένειας

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, προκειμένου να προσευχηθούν για την ιερότητα του γάμου και της οικογένειας.

Την προσευχή τέλεσε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Μεθόδιος παρουσία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου και κληρικών. Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις καθώς το Πατριαρχείο Σερβίας είχε απευθύνει κάλεσμα για την πραγματοποίηση της προσευχής.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος τόνισε ότι όσοι συγκεντρώθηκαν σε αυτή την προσευχή έδειξαν ενδιαφέρον για τον λαό και την πατρίδα τους. «Πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να διατηρήσουμε όλα όσα μας άφησαν ως κληρονομιά οι πρόγονοί μας», είπε.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει μέλλον χωρίς παιδιά και ότι οι πολύτεκνες οικογένειες αποκαθιστούν τον λαό, την Εκκλησία και το κράτος.

Με μήνυμά του ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος  αποκάλεσε ιερές τις γυναίκες, μητέρες, και αδερφές και υπογράμμισε ότι ο ίδιος προσωπικά θα συμβάλει ώστε οι οικογένειας και τα σπίτια να είναι πιο ασφαλή.

Διαβάστε αναλυτικά: Ηχηρό μήνυμα Πατριάρχη Σερβίας κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Φωτογραφίες: mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων