08/06/2021 08/06/2021 Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου Οστρόσκι στο Νίκσιτς ο νέος εκλεγμένος Επίσκοπος Βουδίμλιε-Νίκσιτς κ. Μεθόδιος υποδέχθηκε επίσημα τον παλιό και νυν εκλεγμένο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιο και τέλεσαν μαζί νυχτερινή Θεία Λειτουργία. Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα Στον Ναό και στο προαύλιό του, χθες το βράδυ, 7 Ιουνίου 2021, βρέθηκαν χιλιάδες πιστοί, πολίτες, κληρικοί και...
08 Ιουνίου, 2021 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 14:39

«Δεν ξανασυνάντησα τέτοια σχέση Επισκόπου-ποιμνίου!»

Διαδώστε:
«Δεν ξανασυνάντησα τέτοια σχέση Επισκόπου-ποιμνίου!»

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου Οστρόσκι στο Νίκσιτς ο νέος εκλεγμένος Επίσκοπος Βουδίμλιε-Νίκσιτς κ. Μεθόδιος υποδέχθηκε επίσημα τον παλιό και νυν εκλεγμένο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιο και τέλεσαν μαζί νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στον Ναό και στο προαύλιό του, χθες το βράδυ, 7 Ιουνίου 2021, βρέθηκαν χιλιάδες πιστοί, πολίτες, κληρικοί και μοναχοί.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος είπε μεταξύ άλλων: «Με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων υπό του Αγίου Πνεύματος, εκλέχθηκα αναξίως Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας». Την ίδια ώρα από κάτω όλοι φώναζαν: Άξιος, άξιος!

«Είναι πάρα πολύ σπουδαίο καθήκον, που δεν πρέπει να αποδεχθώ χωρίς την υποστήριξη ολόκληρου του έθνους. Η Συνέλευση με επικεφαλής τον Πατριάρχη μου έδωσε ομόφωνη υποστήριξη και ευχαριστώ τον Θεό, την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων και όλους εσάς», επισήμανε με ευγνωμοσύνη ο νεοκλεγείς Μητροπολίτης.

Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι δεν είναι εύκολο να είσαι Επίσκοπος και Μητροπολίτης στη συγκεκριμένη θέση που έχει βαφτεί με αίμα και υποσχέθηκε να υπηρετεί το ποίμνιό του μέχρι να αφήσει αυτή τη γη. Επίσης, πρόσθεσε ότι χάρηκε που η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε Επίσκοπο Βουδίμλιε-Νίσιτς τον Μεθόδιο και η χηρεύουσα θέση της Μητροπόλεως του Αγίου Σάββα, που στηρίζει η ευλογία του αείμνηστου Πατριάρχη Παύλου, δεν έμεινε κενή.

Από την πλευρά του, ο εκλεγμένος Επίσκοπος Μεθόδιος είπε ότι πουθενά, αυτές τις λίγες μέρες κατά τις οποίες ως αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε τους πιστούς, δεν συνάντησε μια τόσο υπέροχη, οικεία, λειτουργική, χριστιανική και ευαγγελική σχέση, μια σχέση έρωτος μεταξύ του Επισκόπου και του ποιμνίου του, όπως αυτή που είχε ο προκάτοχός του με το ποίμνιό του.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Δήμου Νίκσιτς, Μάρκο Κοβάτσεβιτς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκσιτς, Νεμάνια Βούκοβιτς, καθώς και πλήθος προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής στο Μαυροβούνιο.

Πηγή: mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων