18/02/2021 18/02/2021 Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκλογής του νέου Πατριάρχη  Σερβίας, στην Κρύπτη του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Ο πατήρ Ματθαίος από τη Μητρόπολη Μπρανιτσέβου ως ο παλαιότερος θα είναι εκείνος που θα τραβήξει από το καλυμμαύχι ένα από τους τρεις φακέλους, με το ονόματα  των Επισκόπων που θα έχουν εκλεγεί νωρίτερα και...
18 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:14

Σερβία: Η διαδικασία εκλογής του νέου Πατριάρχη

Διαδώστε:
Σερβία: Η διαδικασία εκλογής του νέου Πατριάρχη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκλογής του νέου Πατριάρχη  Σερβίας, στην Κρύπτη του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Ο πατήρ Ματθαίος από τη Μητρόπολη Μπρανιτσέβου ως ο παλαιότερος θα είναι εκείνος που θα τραβήξει από το καλυμμαύχι ένα από τους τρεις φακέλους, με το ονόματα  των Επισκόπων που θα έχουν εκλεγεί νωρίτερα και θα αποτελούν το τριπρόσωπο.

Οι Επίσκοποι που θα ψηφίσουν είναι 39 και αυτοί που έχουν δικαίωμα του εκλέγεσθαι είναι 30. Για να εκλεγεί κάποιος πρέπει να έχει συμπληρώσει περισσότερες από τις μισές από τις 39 ψήφους, δηλαδή 21 ψήφους. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται έως ότου εκλεγεί το τριπρόσωπο, και ενδέχεται να κρατήσει έως αργά το απόγευμα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων