01/06/2021 01/06/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr “Η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι κοινός στόχος  Εκκλησίας και Πολιτείας της Σερβίας”, ανέφερε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού της Σερβίας, Μάγια Τζόκοβιτς, απαντώντας στην επιστολή του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου με την οποία ζητούσε να λάβει μέρος και η Εκκλησία της Σερβίας στο διάλογο που γίνεται σχετικά με τον προωθούμε σχέδιο...
01 Ιουνίου, 2021 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2021 - 9:40

Κοινός στόχος Εκκλησίας-Πολιτείας η πολιτιστική κληρονομιά

Διαδώστε:
Κοινός στόχος Εκκλησίας-Πολιτείας η πολιτιστική κληρονομιά

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

“Η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι κοινός στόχος  Εκκλησίας και Πολιτείας της Σερβίας”, ανέφερε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Πολιτισμού της Σερβίας, Μάγια Τζόκοβιτς, απαντώντας στην επιστολή του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου με την οποία ζητούσε να λάβει μέρος και η Εκκλησία της Σερβίας στο διάλογο που γίνεται σχετικά με τον προωθούμε σχέδιο νόμου από τη πλευρά του υπουργείου που αφορά τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σερβίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου πολιτισμού της Σερβίας η κ. Τζόκοβιτς αποδέχθηκε την πρόταση του Μακαριωτάτου σχετικά με τη συμμετοχή της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στον διάλογο και αναμένει τις σχετικές προτάσεις και εισηγήσεις. Επίσης, όπως αναφέρει το υπουργείο, το σχέδιο νόμου βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία οπότε τίποτα ακόμη δεν είναι οριστικό σχετικά με τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος 

Η κ. Τζόκοβιτς δήλωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι η συνεργασία όλων των φορέων για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης καθώς το ζήτημα αυτό είναι υψίστης σημασίας για τη Σερβία. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιοχές όπως το Κοσσσυφοπέδιο και τα Μετόχια όπου η πολιτιστική κληρονομιά των Σέρβων καθημερινά απειλείται.

“Θα καταλήξουμε στις καλύτερες λύσεις για το μελλοντικό νομοσχέδιο που αφορά την πολιτιστική κληρονομιά, το οποίο μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης θα συμβάλει στη συνολική προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δημοκρατίας της Σερβίας. Οι προσπάθειες του κράτους και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελούν κοινό στόχο για τις μελλοντικές γενιές”, κατέληξε η κ. Τζόκοβιτς. 

Η υπουργός Πολιτισμού της Σερβίας Μάγια Τζόκοβιτς 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων