14/11/2023 14/11/2023 Να μην γυρίζουμε το πλευρό στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη συμφώνησαν ο Επίσκοπος Τόπλιτσας κ. Πέτρος και ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Μίλος Βούτσεβιτς, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Βελιγράδι στην έδρα Φιλανθρωπικής Οργάνωσης η οποία  λειτουργεί υπό την καθοδήγηση της Σερβικής Εκκλησίας.   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ...
14 Νοεμβρίου, 2023 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2023 - 11:57

Σερβία: Συνεργασία της Εκκλησίας με το Υπουργείο Άμυνας για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Διαδώστε:
Σερβία: Συνεργασία της Εκκλησίας με το Υπουργείο Άμυνας για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Να μην γυρίζουμε το πλευρό στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη συμφώνησαν ο Επίσκοπος Τόπλιτσας κ. Πέτρος και ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Μίλος Βούτσεβιτς, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Βελιγράδι στην έδρα Φιλανθρωπικής Οργάνωσης η οποία  λειτουργεί υπό την καθοδήγηση της Σερβικής Εκκλησίας.  

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και της Ιατρικής Στρατιωτικής Ακαδημίας για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε ανθρώπους που επισκέπτονται τη φιλανθρωπική δομή της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε για τη συνεργασία τόσο τον Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο όσο και τον υπεύθυνο της δομής, Επίσκοπο κ. Πέτρο. “Η Εκκλησία μας δεν ασχολείται μόνο με τους ναούς της, αλλά έχει ευρύτερο κοινωνικό χαρακτήρα”, υπογράμμισε ο Επίσκοπος Τόπλιτσας.

Το Religious Charitable Trust, όπως ονομάζεται η δομή, είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί διάφορες ανθρωπιστικές δραστηριότητες, με στόχο την παροχή βοήθειας σε όσους τη χρειάζονται. Πρόεδρος του Οργανισμού είναι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ενώ αρμόδιος για την εποπτεία λειτουργίας ο Επίσκοπος Τόπλυσας κ. Πέτρος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Βούτσεβιτς πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από τον Επίσκοπο Πέτρο στους χώρους της δομής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων