16/03/2022 16/03/2022 Η Εκκλησία είναι δεσμευμένη να εργάζεται για την ειρήνη τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Δημοκρατία της Σερβίας, Εμμάνουελ Τζέφρι. Του Νικόλαου Ζαΐμη  Αφορμή της συνάντησης στάθηκε το πρόσφατο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο ανέφερε ότι η Σερβικής Ορθόδοξη Εκκλησία είναι υποκινητής...
16 Μαρτίου, 2022 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2022 - 8:36

Σερβίας σε εκπρόσωπο της ΕΕ: Η Εκκλησία εργάζεται για την ειρήνη

Διαδώστε:
Σερβίας σε εκπρόσωπο της ΕΕ: Η Εκκλησία εργάζεται για την ειρήνη

Η Εκκλησία είναι δεσμευμένη να εργάζεται για την ειρήνη τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Δημοκρατία της Σερβίας, Εμμάνουελ Τζέφρι.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Αφορμή της συνάντησης στάθηκε το πρόσφατο Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο ανέφερε ότι η Σερβικής Ορθόδοξη Εκκλησία είναι υποκινητής εντάσεων στα Δυτικά Βαλκάνια, με τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τη στάση αυτή. Ως προς το ζήτημα αυτό ο κ.κ. Πορφύριο επεσήμανε ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει τα όσα ορίζονται στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της περασμένης εβδομάδας, επειδή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Εκκλησία δεσμεύεται να εργάζεται για την ειρηνική και τη γόνιμη συνύπαρξη και συνεργασία όλων των λαών και για αυτήν η ειρήνη είναι επιτακτική ανάγκη που δεν έχει εναλλακτική.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Στις συζητήσεις τον δύο πλευρών κυριάρχησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος ο οποίος εξακολουθεί να δοκιμάζει τους κατοίκους της χώρας για 21η ημέρα.

Σύμφωνα με τον spc.rs στο υπόλοιπο μέρος η συζήτηση αφορούσε την τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία, που συγκλόνισε πρωτίστως την ευρωπαϊκή ήπειρο και τα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι οι εκκλησίες και οι θρησκευτικές κοινότητες και οι ηγέτες τους μπορούν να διαδραματίσουν ευεργετικό ρόλο σήμερα, επειδή είναι αφοσιωμένες στην ειρήνη, τον διάλογο, την ανεκτικότητα και έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν στην υπέρβαση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η σημερινή Ευρώπη.

Ο κ. Τζέφρι εξέφρασε τη λύπη του που ορισμένα μέσα ενημέρωσης διαδίδουν διάφορες παραπληροφορίες σχετικά με τις συγκρούσεις στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι είναι επικίνδυνες και μπορούν να οδηγήσουν σε νέες συγκρούσεις. Τέλος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την εκφρασμένη συμπόνια και αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποκατάσταση της ειρήνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων