15/08/2022 15/08/2022 Στη Μονή Σαβίνα η οποία αφιερωμένη στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Χέτσεγκ Νόβι στο Μαυροβούνιο επισκέφθηκε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Η υποδοχή του Μακαριωτάτου αναμενόταν με επισημότητα στο πλαίσιο του εορτασμού των 640 χρόνων από την ίδρυση της πόλης, ωστόσο το τραγικό συμβάν στο Τσέτνιε με την εκτέλεση έντεκα ανθρώπων είχε ως...
15 Αυγούστου, 2022 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2022 - 8:39

Στη Μονή Σαβίνα στο Μαυροβούνιο ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Στη Μονή Σαβίνα στο Μαυροβούνιο ο Πατριάρχης Σερβίας

Στη Μονή Σαβίνα η οποία αφιερωμένη στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Χέτσεγκ Νόβι στο Μαυροβούνιο επισκέφθηκε χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Η υποδοχή του Μακαριωτάτου αναμενόταν με επισημότητα στο πλαίσιο του εορτασμού των 640 χρόνων από την ίδρυση της πόλης, ωστόσο το τραγικό συμβάν στο Τσέτνιε με την εκτέλεση έντεκα ανθρώπων είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί στη χώρα τριήμερο εθνικό πένθος. Συνεπώς οι πανηγυρικοί εορτασμοί αναβλήθηκαν για τις 29 και 30 Αυγούστου οπότε αναμένεται να γίνει και η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη.

Χθες, με αφορμή την εορτή Αγίων Μακκαβαίων Μαρτύρων ο κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε τη Μονή Σαβίνα όπου παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία. Στην Θεία Λειτουργία, εκτός από τους πολυάριθμους πιστούς, παρευρέθηκε και ο Δρ. Βλαντίμιρ Ρογκάνοβιτς, Διευθυντής της Διοίκησης Συνεργασίας με Εκκλησίες και Θρησκευτικές Κοινότητες.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον Μακαριώτατο προσφώνησε ο Καθηγούμενος Μακάριος ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του μοναστηριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων