29/02/2020 01/03/2020 Να παραμείνουν πιστοί και κοντά στην Εκκλησία προέτρεψε τους Σέρβους ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, κατά την επίσκεψή του στην σερβική ενορία του Αγίου Σάββα στη Φλόριντα των ΗΠΑ.  Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε στον Ναό ο Πανιερώτατος Επίσκοπος της εν Ανατολική Αμερική Επισκοπής, κ. Ειρηναίος, ο οποίος μεταξύ άλλων στο καλωσόρισμα του τόνισε: “Σας καλωσορίζουμε σήμερα...
29 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:42
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2020 - 1:04

Στην ενορία του Αγίου Σάββα στη Φλόριντα ο Πατρ. Σερβίας

Διαδώστε:
Στην ενορία του Αγίου Σάββα στη Φλόριντα ο Πατρ. Σερβίας

Να παραμείνουν πιστοί και κοντά στην Εκκλησία προέτρεψε τους Σέρβους ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος, κατά την επίσκεψή του στην σερβική ενορία του Αγίου Σάββα στη Φλόριντα των ΗΠΑ. 

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε στον Ναό ο Πανιερώτατος Επίσκοπος της εν Ανατολική Αμερική Επισκοπής, κ. Ειρηναίος, ο οποίος μεταξύ άλλων στο καλωσόρισμα του τόνισε:

“Σας καλωσορίζουμε σήμερα εδώ και λαμβάνουμε την ευχή σας. Παράλληλα, λαμβάνουμε και την ευχή του προστάτου μας Αγίου Σάββα, την οποία μας μεταφέρεται από την έδρα του Πατριαρχείου μας, το Βελιγράδι”.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε στο ρόλο της Εκκλησίας για τους Ορθόδοξους Σέρβους που ζουν στη διασπορά.

“Η Εκκλησία για εσάς που ζείτε μακριά από την πατρίδα μας, εκφράζει την πνευματική κληρονομιά σας. Εδώ πρέπει να τονίσω, πως με λυπεί το γεγονός που οι άνθρωποι που κατοικούν στη διασπορά ξεχνούν πολλές φορές τη γλώσσα τους. Και αυτό γιατί ένα έθνος παραμένει ζωντανό μέσα από την πίστη και την γλώσσα. Η Σερβία ανακάμπτει σιγά σιγά από τα μεγάλα προβλήματα και τους πειρασμούς που έχει βιώσει στο κοντινό και μακρινό παρελθόν της, γι ‘αυτό και σκεφτείτε να επιστρέψετε”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων