18/02/2020 18/02/2020 Τον υπο ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πατριαρχείο Σερβίας. Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ναό ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με του ιερείς του ναού και με πιστούς που βρέθηκαν...
18 Φεβρουαρίου, 2020 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2020 - 19:06

Στο Ναό του Αγίου Σάββα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

Διαδώστε:
Στο Ναό του Αγίου Σάββα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

Τον υπο ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Πατριαρχείο Σερβίας.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ναό ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με του ιερείς του ναού και με πιστούς που βρέθηκαν εκεί προκειμένου να τον υποδεχτούν. Ο Μητροπολίτης μάλιστα ανέβηκε σε ειδικό ανελκυστήρα, προκειμένου να επιθεωρήση τα έργα αγιογράφησης του ναού, τα ψηφιδωτά του οποίου τοποθετούνται υπό την επίβλεψη του ρωσικού εργαστηρίου του Ν.Α.Μούχιν.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο ναό, ο ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μαζί με την συνοδεία του κατευθήνθηκαν στην κρύπτη του ναού, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του “Τι πιστεύουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί”, το οποίο μεταφράστηκε στη σερβική γλώσσα.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων