03/11/2022 03/11/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ουκρανίας στο Βελιγράδι κ. Volodomir Tolkach, και τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Παλαιστίνης στο Βελιγράδι κ. Muhamed Nabhan. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθόδοξης Εκκλησίας, αρχικά, καλωσόρισε χθες τον νέο Πρέσβη της Ουκρανίας και ευχήθηκε να εδραιωθεί η ειρήνη στη...
03 Νοεμβρίου, 2022 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2022 - 15:30

Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον Πρέσβη της Ουκρανίας και της Παλαιστίνης στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Σερβίας με τον Πρέσβη της Ουκρανίας και της Παλαιστίνης στο Βελιγράδι

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ουκρανίας στο Βελιγράδι κ. Volodomir Tolkach, και τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Παλαιστίνης στο Βελιγράδι κ. Muhamed Nabhan.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθόδοξης Εκκλησίας, αρχικά, καλωσόρισε χθες τον νέο Πρέσβη της Ουκρανίας και ευχήθηκε να εδραιωθεί η ειρήνη στη χώρα. Στο τέλος της συνομιλίας, ο Πρέσβης κ. Tolkac ζήτησε την ευλογία και την προσευχή του Μακαριωτάτου καθώς και την υποστήριξη του Πατριαρχείου για τον γρήγορο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, την ίδια ημέρα, ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τον κ. Muhamed Nabhan, και μαζί είχαν μια εγκάρδια συνομιλία. Οι δύο τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις μακραίωνες φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι οι λαοί μας βρίσκονται ιδιαίτερα κοντά στην περιοχή της Παλαιστίνης, που είναι το λίκνο του Χριστιανισμού και τόπος προσκυνήματος για πολλούς Σέρβους.

Από τη μεριά του ο Πρέσβης κ. Nabhani εξέφρασε την κατανόησή του για τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Σερβία και τόνισε ότι η εμπειρία της Παλαιστίνης μπορεί να είναι χρήσιμη για τη Σερβία.

Και στις δύο συναντήσεις παρευρέθηκε ο εκλεγμένος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Marča κ. Σάββας, επικεφαλής του Γραφείου του Πατριάρχη.

 

Διαβάστε ακόμη: Στον Πατριάρχη Πορφύριο ο Πρέσβης της Ιταλίας στη Σερβία

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων