28/02/2023 28/02/2023 Συνεπής με το ραντεβού του με την αιμοδοσία ήταν για ακόμη μία φορά ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Καθώς οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται διαρκώς και στα νοσοκομεία της Σερβίας με απόφαση της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, αιμοδοσία σε ενορίες της σερβικής πρωτεύουσας. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό...
28 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 9:43

Συνεπής στο ραντεβού του με την αιμοδοσία ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Συνεπής στο ραντεβού του με την αιμοδοσία ο Πατριάρχης Σερβίας

Συνεπής με το ραντεβού του με την αιμοδοσία ήταν για ακόμη μία φορά ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Καθώς οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται διαρκώς και στα νοσοκομεία της Σερβίας με απόφαση της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, αιμοδοσία σε ενορίες της σερβικής πρωτεύουσας.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και το Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος της Σερβίας. Μεγάλη ήταν προσέλευση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα όπου προσήλθε και ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας. Ο Πατριάρχης Πορφύριος μετά τον καθιερωμένο έλεγχο συμμετείχε και ο ίδιος στην αιμοδοσίας.

Η κατά τόπους Εκκλησίες στηρίζουν τέτοιου είδους προσπάθειες καθώς, πάνω απ’ όλα, η προσφορά αίματος είναι μια πράξη ζωής για τον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη. Έτσι και στη Σερβία η Εκκλησία στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Από την εκλογή του στον Θρόνο του Αγίου Σάββα ο Πατριάρχης Πορφύριος συμμετέχει σε αυτές τις εκδηλώσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης δίνοντας το παράδειγμα.

Η τελευταία φορά που έδωσε αίμα ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022 σε μία παρόμοια δράση στον ίδιο ναό.

Δείτε αναλυτικά: Ο Πατριάρχης Σερβίας στήριξε την κοινή προσπάθεια για αιμοδοσία

Φωτογραφίες: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων