01/02/2020 02/02/2020 Στις 30 Ιανουαρίου 2020, η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπό την προεδρία της Αγιότητάς του Πατριάρχη Ειρηναίο, πραγματοποίησε εκτεταμένη συνάντηση στο Πατριαρχικό Δικαστήριο στο Βελιγράδι με τη συμμετοχή των Αρχιεπισκόπων που έχουν τη δικαιοδοσία τους στο Μαυροβούνιο:  Ο Εξοχότατος Αμφιλόχης, ο Μητροπολίτης του Βουντίμι, Νίκσιτς ή Ιωάννης, ο Αδελφός του Μητροπολίτη...
01 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2020 - 0:57

Συστράτευση των Επισκόπων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Διαδώστε:
Συστράτευση των Επισκόπων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στις 30 Ιανουαρίου 2020, η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπό την προεδρία της Αγιότητάς του Πατριάρχη Ειρηναίο, πραγματοποίησε εκτεταμένη συνάντηση στο Πατριαρχικό Δικαστήριο στο Βελιγράδι με τη συμμετοχή των Αρχιεπισκόπων που έχουν τη δικαιοδοσία τους στο Μαυροβούνιο:  Ο Εξοχότατος Αμφιλόχης, ο Μητροπολίτης του Βουντίμι, Νίκσιτς ή Ιωάννης, ο Αδελφός του Μητροπολίτη Μιλόσεβιτς του Αθανασίου και ο Επίσκοπος Ζαχούμο-Ερζεγοβίνης, Δημήτρη.

Οι συγκεντρωμένοι επίσκοποι με τον Πατριάρχη στο τιμόνι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ομοφωνία των ανθρώπων που υπερασπίστηκαν για να υπερασπιστούν τους ιερούς τόπους τους στο Μαυροβούνιο και πέραν αυτού.

Όπως και με την προηγούμενη διευρυμένη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων, στις 4 Ιανουαρίου 2020, ο άμεσος λόγος αυτής της συνόδου ήταν το πέρασμα του αμφιλεγόμενου και αντι-συνταγματικού νόμου για την ελευθερία της θρησκείας ή της πίστης και το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Στη σύνοδο αυτή συζητήθηκαν τα νομικά μέτρα που θα ληφθούν ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου του Μαυροβουνίου με τη συγκατάθεση της Ιεράς Συνόδου με τον Πατριάρχη στο πηδάλιο. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσύρονται οι πρωτοβουλίες που υποβλήθηκαν στο δικαστήριο αυτό από τον δικηγόρο Miroslav M. Νικόλιτς, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου και εξ ονόματος του Πατριαρχείου της Σερβίας. Αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία ενώπιον του εν λόγω δικαστηρίου σε συντονισμό με τις μητροπόλεις της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο και την Ιερά Σύνοδο.

Και πάλι, όλοι οι συγκεντρωμένοι επίσκοποι με τον Πατριάρχη στο τιμόνι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την ομοφωνία των ανθρώπων που συστρατεύτητκα για να υπερασπιστούν τους ιερούς τόπους τους στο Μαυροβούνιο και πέραν αυτού. Αυτές οι διεθνείς ειρηνικές και χριστιανικές διαμαρτυρίες είναι πραγματικά η φωνή του Θεού και δεν στρέφονται εναντίον του κράτους του Μαυροβουνίου, αλλά αποτελούν έκκληση για να ξεπεραστούν οι εθνικές, πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές που πλήττουν την κοινωνία στο σημερινό Μαυροβούνιο.

Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων
AEM και Πατριάρχης της Σερβίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων