01/03/2022 01/03/2022 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού για την θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Λουκά που χτίζεται στην περιοχή Λάπτσιτσι, κοντά στον Δήμο Μπούντβα, χθες 28 Φεβρουαρίου 2022. Μετά την τέλεση του αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε μια ιστορία του ντόπιου πληθυσμού: “Πριν από πέντε ή έξι χρόνια, ένας...
01 Μαρτίου, 2022 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2022 - 14:49

Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του Ναού του Αγ. Αποστόλου Λουκά στο Λάπτσιτσι

Διαδώστε:
Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος του Ναού του Αγ. Αποστόλου Λουκά στο Λάπτσιτσι

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού για την θεμελίωση του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Λουκά που χτίζεται στην περιοχή Λάπτσιτσι, κοντά στον Δήμο Μπούντβα, χθες 28 Φεβρουαρίου 2022.

Μετά την τέλεση του αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε μια ιστορία του ντόπιου πληθυσμού: “Πριν από πέντε ή έξι χρόνια, ένας άντρας είπε ότι τη νύχτα, ενώ οδηγούσε σε αυτή τη μεγάλη στροφή, είδε ένα ασυνήθιστο φως σε αυτό το μέρος όπου είναι τα θεμέλια για τον ναό. Αργότερα, όταν πλησίασε και είδε τον σταυρό σε αυτό το σημείο, είπε ότι ήταν αυτό το σημείο όπου είδε το ασυνήθιστο φως”.

“Τίποτα δεν είναι τυχαίο και ότι αυτό το μέρος επιλέχθηκε από τον Θεό για να χτιστεί ναός προς δόξα του Θεού. Καθώς διαβάζαμε αυτές τις προσευχές, καλέσαμε το έλεος και τη χάρη του Θεού να αγιάσει τον ναό και δείξει έλεος σε όλους όσους θα χτίσουν αυτόν τον ναό, να τους προικίσει με υγεία”, είπε ο Σεβασμιώτατος.

“Όσο χτίζουμε το ναό, να οικοδομούμε τους εαυτούς μας, να χτίζουμε κοινωνία, αγάπη, να προοδεύουμε στην πίστη”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε για άλλη μια φορά όσοι συνδράμουν στην κατασκευή του ναού να έχουν υγεία και για κάθε χαρά”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων