14/03/2020 14/03/2020 Οι διαδηλώσεις και ειρηνικές διαμαρτυρίες των πιστών στο Μαυροβούνιο προς υπεράσπιση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα συνεχίζονται μέχρι να ανακληθεί ή να τροποποιηθεί ο υπό αμφισβήτηση νόμος, ανέφερε ο επικεφαλής του νομικού συμβουλίου της Μητρόπολης Μαυροβουνίου, πρωθιερέας Βέλιμπορ Τζόμιτς. Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς νωρίτερα κάλεσε τους ιερείς της Σερβίας να γίνει επανεκκίνηση συζητήσεων...
14 Μαρτίου, 2020 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2020 - 20:06

Θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες στο Μαυροβούνιο

Οι διαδηλώσεις και ειρηνικές διαμαρτυρίες των πιστών στο Μαυροβούνιο προς υπεράσπιση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα συνεχίζονται μέχρι να ανακληθεί ή να τροποποιηθεί ο υπό αμφισβήτηση νόμος, ανέφερε ο επικεφαλής του νομικού συμβουλίου της Μητρόπολης Μαυροβουνίου, πρωθιερέας Βέλιμπορ Τζόμιτς.
Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς νωρίτερα κάλεσε τους ιερείς της Σερβίας να γίνει επανεκκίνηση συζητήσεων του νόμου περί θρησκευτικών οργανισμών.

 

πρωθιερέας Βέλιμπορ Τζόμιτς

 

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος ανακοίνωσε την ομάδα εμπειρογνωμόνων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, της οποίας ηγήθηκε ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Μητρόπολης.
“Η κυβέρνηση νωρίτερα επέμενε να γίνει αποκλειστικά η συζήτηση της εφαρμογής του νόμου. Αυτή η προσέγγιση για μένα είναι απαράδεκτη, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε”, δήλωσε ο π. Βέλιμπορ.

“Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Κυβέρνησης και Υπουργός Δικαιοσύνης Ζόραν Παζίν, επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων της Κυβέρνησης, συμφώνησε να γίνει διάλογος για απαραίτητες αλλαγές στο νόμο και συμπλήρωσε “θέσαμε τις παρατηρήσεις μας για αμφισβητήσιμες διατάξεις του νόμου”, τόνισε.
«Ο καινούργιος κύκλος διαπραγματεύσεων προγραμματίστηκε στις 18 Μαρτίου. Τότε θα έχουμε απαντήσεις στις προτάσεις μας για τροποποιήσεις του νόμου» κατέληξε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων