09/06/2019 10/06/2019 Τον ναό του Σωτήρος Χριστού στη Πρίστινα προσπαθούν με ενέργειές τους να καταλάβουν θεσμικοί παράγοντες του Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα Κουρίρ στόχος των αλβανοφώνων είναι στο ναό να εγκαταστήσουν ένα “μουσείο γενοκτονίας” όπως συχνά αφήνουν να εννοηθεί. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “αυτή η επαίσχυντη πρόταση ήρθε από τον πρόεδρο της φοιτητικής οργάνωσης της δημοκρατίας...
09 Ιουνίου, 2019 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2019 - 1:08

Θέλουν να μετατρέψουν ναό σε μουσείο στην Πρίστινα

Διαδώστε:
Θέλουν να μετατρέψουν ναό σε μουσείο στην Πρίστινα

Τον ναό του Σωτήρος Χριστού στη Πρίστινα προσπαθούν με ενέργειές τους να καταλάβουν θεσμικοί παράγοντες του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα Κουρίρ στόχος των αλβανοφώνων είναι στο ναό να εγκαταστήσουν ένα “μουσείο γενοκτονίας” όπως συχνά αφήνουν να εννοηθεί. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “αυτή η επαίσχυντη πρόταση ήρθε από τον πρόεδρο της φοιτητικής οργάνωσης της δημοκρατίας Mexhit Ramus, ο οποίος υποκινείται από τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό”.

Ο συγκεκριμένος ναός είχε βανδαλιστεί επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του πολέμου το 1999. Μάλιστα οι εκάστοτε θεσμικοί παράγοντες του Κοσσυφοπεδίου δεν σεβάστηκαν την ιερότητα του χώρου και τον μετέτρεψαν αρκετές φορές και αποθήκη ή σε χώρο φιλοξενίας αστέγων. Το 2016 φωτιά που ξέσπασε προκάλεσε τεράστιες ζημιές με αποτέλεσμα από τότε ο ναός να παραμένει κλειστός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων