10/06/2019 10/06/2019 Στην ανάγκη να εξευρεθεί μια ειρηνική και βιώσιμη λύση στην Μέση Ανατολή και κυρίως στην Συρία, αλλά και στο Κοσσυφόπεδιο, και να ληφθούν μέτρα για την πάταξη της τρομοκρατίας αναφέρονται στο κοινό ανακοινωθέν τους οι Πατριάρχες Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος και Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. Ο Πατριάρχης Σερβίας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, σε μια ιδιαίτερα...
10 Ιουνίου, 2019 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2019 - 8:19

Το κοινό ανακοινωθέν των Πατρ. Σερβίας και Αντιοχείας

Διαδώστε:
Το κοινό ανακοινωθέν των Πατρ. Σερβίας και Αντιοχείας

Στην ανάγκη να εξευρεθεί μια ειρηνική και βιώσιμη λύση στην Μέση Ανατολή και κυρίως στην Συρία, αλλά και στο Κοσσυφόπεδιο, και να ληφθούν μέτρα για την πάταξη της τρομοκρατίας αναφέρονται στο κοινό ανακοινωθέν τους οι Πατριάρχες Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος και Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Ο Πατριάρχης Σερβίας πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την ορθοδοξία, τόσο στην Συρία όσο και στο Κοσσυφοπέδιο.

Τα δύο Πατριαρχεία στην ανακοίνωσή τους επιβεβαιώνουν ότι η ευθύνη ανήκει σε όλους – μέσα και έξω από τη Συρία, για την αποστράγγιση των πηγών της τρομοκρατίας, καθώς και την εξεύρεση λύσεων ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση με ειρηνικό τρόπο.
Ζητούν από τη διεθνή κοινότητα και όλες τις κυβερνήσεις να επανεξετάσουν το πραγματικό πρόβλημα της τρομοκρατίας.
Τονίζουν τη σημασία της συνεργασίας στο πλαίσιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και καλούν για την ενίσχυση και ενεργοποίηση του διαλόγου μεταξύ όλων των αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ως μόνη διέξοδο από την κρίση.
Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να γίνονται σεβαστά τα ιστορικά και γεωγραφικά σύνορα μεταξύ των τοπικών Εκκλησιών.
Προτρέπουν επίσης τη διεθνή κοινότητα να διαφυλάξει τους ναούς και τα μοναστήρια στο Κοσσυφοπέδιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων