18/08/2022 18/08/2022 Τη βεβήλωση τοιχογραφιών στην Ιερά Μονή Ζίτσα καταδικάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών της Δημοκρατίας της Σερβίας, κάνοντας, παράλληλα, έκκληση για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στα μνημεία εξέχουσας σημασίας, όπως ανακοινώθηκε στο Instagram του υπουργείου.  «Η βεβήλωση των μνημείων είναι πράξη βανδαλισμού και ασέβειας για τον πολιτισμό», ανέφερε το Υπουργείο Πολιτισμού και Ενημέρωσης, σημειώνοντας...
18 Αυγούστου, 2022 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2022 - 15:23

Το Σερβικό Υπουργείο Πολιτισμού καταδικάζει τη βεβήλωση τοιχογραφιών στην Ιερά Μονή Ζίτσα

Διαδώστε:
Το Σερβικό Υπουργείο Πολιτισμού καταδικάζει τη βεβήλωση τοιχογραφιών στην Ιερά Μονή Ζίτσα

Τη βεβήλωση τοιχογραφιών στην Ιερά Μονή Ζίτσα καταδικάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών της Δημοκρατίας της Σερβίας, κάνοντας, παράλληλα, έκκληση για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στα μνημεία εξέχουσας σημασίας, όπως ανακοινώθηκε στο Instagram του υπουργείου. 

«Η βεβήλωση των μνημείων είναι πράξη βανδαλισμού και ασέβειας για τον πολιτισμό», ανέφερε το Υπουργείο Πολιτισμού και Ενημέρωσης, σημειώνοντας η Μονή Ζίτσας δεν είναι η μόνη που έχει πέσει θύμα βανδαλισμού. «Δυστυχώς, μπορούμε να δούμε τέτοιες σκηνές και σε άλλα μοναστήρια και μνημεία στη Σερβία. Για αιώνες αντιμετωπίσαμε τις πιο δύσκολες δοκιμασίες και παρ’ όλα αυτά παραμείναμε προσηλωμένοι στη διατήρηση των πολιτιστικών μας ριζών, επειδή είναι ο ισχυρότερος θεματοφύλακας της ταυτότητας ολόκληρου του σερβικού λαού.

Πρέπει να αναπτύξουμε συνείδηση και να σκεφθούμε ​​ότι εάν ως άτομα δεν φροντίζουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, δεν υπάρχει θεσμός, κράτος ή τιμωρία που να μπορεί να την αποκαταστήσει», επισημαίνεται στο προφίλ του Υπουργείου Πολιτισμού στο Instagram.

Εξωτερική φωτογραφία: Shutterstock.com/ Dara Mi, илустрациjа

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων