25/01/2020 25/01/2020 Iεράρχες, κληρικοί, μοναχοί και πιστοί της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συμμετείχαν στην τριπλή εορτή προς τιμή του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου. Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εόρτασε την 60ή επέτειό του ως κληρικός, την 45η επέτειό του ως επίσκοπος και δέκατη επέτειό του από την ανεπίσημη ενθρόνισή του ως Πατριάρχης Σερβίας (σ.σ. η επίσημη...
25 Ιανουαρίου, 2020 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2020 - 10:43

Τριπλή ημερομηνία- ορόσημο για τον Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Τριπλή ημερομηνία- ορόσημο για τον Πατριάρχη Σερβίας

Iεράρχες, κληρικοί, μοναχοί και πιστοί της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας συμμετείχαν στην τριπλή εορτή προς τιμή του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου.
Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εόρτασε την 60ή επέτειό του ως κληρικός, την 45η επέτειό του ως επίσκοπος και δέκατη επέτειό του από την ανεπίσημη ενθρόνισή του ως Πατριάρχης Σερβίας (σ.σ. η επίσημη ενθρόνιση έγινε στις 3 Οκτωβρίου 2010), σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας .

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην αίθουσα τελετών του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελιγράδι, στις 22 Ιανουαρίου και κατά τη διάρκειά τους παρουσιάστηκαν οι 10 τόμοι με τις 15000 φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του καθώς κι ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ με στιγμές από τη ζωή του, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω στη Σερβική γλώσσα.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ειρηναίος δήλωσε έκπληκτος από την ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση, καθώς όπως είπε περίμενε μόνο παρουσίαση της ταινίας σε μικρή ομάδα συνεργατών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων