11/11/2022 11/11/2022 Στον καθαγιασμό των σταυρών για τους τρούλους και το μωσαϊκό πάνω από την είσοδο του ναού της Αγίας Τριάδος (Πατριαρχείο Μόσχας) στην περιοχή Podvorje του Βελιγραδίου, παρέστη χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Στην τελετή του καθαγιασμού παρέστη ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος επισκέφθηκε...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 14:35

Βελιγράδι: Σερβίας Πορφύριος και Βολοκολάμσκ Αντώνιος στον Ρωσικό ναό της Αγίας Τριάδος

Διαδώστε:
Βελιγράδι: Σερβίας Πορφύριος και Βολοκολάμσκ Αντώνιος στον Ρωσικό ναό της Αγίας Τριάδος

Στον καθαγιασμό των σταυρών για τους τρούλους και το μωσαϊκό πάνω από την είσοδο του ναού της Αγίας Τριάδος (Πατριαρχείο Μόσχας) στην περιοχή Podvorje του Βελιγραδίου, παρέστη χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Στην τελετή του καθαγιασμού παρέστη ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος επισκέφθηκε το Βελιγράδι.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος ανέγνωσε την απόφαση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου σχετικά με την απονομή του δικαιώματος στον π. Vitaly Tarasjev, επικεφαλής του Πατριαρχείου Μόσχας στο Βελιγράδι, να φορά τη μίτρα για την πολυετή ένθερμη και αφοσιωμένη ιερατική του υπηρεσία στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Φωτογραφία: mospat.ru

Με την ευκαιρία της τριακοστής επετείου της ιερατικής λειτουργίας του π. Vitaly, με απόφαση του Πατριάρχη Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Αντώνιος του απένειμε το παράσημο, τρίτου βαθμού, του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ.

Διαβάστε επίσης: 

Τον Πατριάρχη Σερβίας επισκέφθηκε στο Βελιγράδι ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ

Φωτογραφίες: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων