06/11/2022 06/11/2022 Στη συνάντηση που είχε χθες με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο και μέλη της Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Όπως έγραψε το ope.gr η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μία δύσκολη περίοδο για τη Σερβία καθώς το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις πινακίδες στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, εκεί όπου...
06 Νοεμβρίου, 2022 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 9:19

Βούτσιτς: Μοιράστηκα τις ανησυχίες μου με τον Πατριάρχη και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
Βούτσιτς: Μοιράστηκα τις ανησυχίες μου με τον Πατριάρχη και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου

Στη συνάντηση που είχε χθες με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο και μέλη της Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως έγραψε το ope.gr η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μία δύσκολη περίοδο για τη Σερβία καθώς το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις πινακίδες στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο, εκεί όπου κατοικούν σερβικοί πληθυσμοί, έχει οξύνει την κατάσταση με το αλβανόφωνο καθεστώς της Πρίστινα. Εξαιτίας της κατάστασης αυτής εκκλησία και πολιτεία στο Βελιγράδι χαράσουν κοινή γραμμή απέναντι στις καταστάσεις που διακυβεύουν τα εθνικά συμφέροντα.

“Με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου μοιράστηκα την ανησυχία μου για όλες τις προκλήσεις και πιέσεις που αντιμετωπίζει ο λαός μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και το σερβικό κράτος. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε σθεναρά και από κοινού ζωτικά, εθνικά και κρατικά συμφέροντα”, έγραψε ο κ. Βούτσιτς.

Να σημειωθεί ότι μετά την εκλογή και άνοδο του Πατριάρχη κ.κ. Πορφυρίου στον θρόνο του Αγίου Σάββα οι δύο πλευρές έχουν συναντηθεί αρκετές σε θεσμικό επίπεδο αναζητώντας λύσεις στα εκάστοτε προβλήματα.

Σύμφωνα με σερβικές πηγές οι σχέσεις Πατριάρχη Πορφυρίου και Αλεξάνταρ Βούτσιτς είναι εξαιρετικές και αυτό βοηθά στην επικοινωνία με έναν από τους παραδοσιακούς βραχίονες της σερβικής κοινωνίας αλλά και των υπόλοιπων περιοχών με σερβικό στοιχείο, που δεν είναι άλλος από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Σιρμίου κ. Βασίλειος και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας κ. Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Διαβάστε επίσης:

Σερβία: Κοινή γραμμή Εκκλησίας-Κράτους για τα εθνικά συμφέροντα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων