13/01/2023 13/01/2023 Η Αστυνομία του Βούκοβαρ, στην Κροατία, διεξήγαγε ποινική έρευνα για έναν Κροάτη υπήκοο, ο οποίος είναι ύποπτος για διάπραξη εγκληματικών πράξεων εναντίον ξένης ιδιοκτησίας, για πρόκληση βλάβης και καταστροφή πολιτιστικών αγαθών, καθώς και άλλα. Η υπόθεση έχει πάει στα χέρια του εισαγγελέα. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο 40χρονος ύποπτος κατηγορείται για τις καταστροφές στις επιτύμβιες στήλες,...
13 Ιανουαρίου, 2023 - 17:51
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2023 - 18:15

Βρέθηκε ο ύποπτος για τον βανδαλισμό του Σερβικού Ορθόδοξου Νεκροταφείου στο Βούκοβαρ

Διαδώστε:
Βρέθηκε ο ύποπτος για τον βανδαλισμό του Σερβικού Ορθόδοξου Νεκροταφείου στο Βούκοβαρ

Η Αστυνομία του Βούκοβαρ, στην Κροατία, διεξήγαγε ποινική έρευνα για έναν Κροάτη υπήκοο, ο οποίος είναι ύποπτος για διάπραξη εγκληματικών πράξεων εναντίον ξένης ιδιοκτησίας, για πρόκληση βλάβης και καταστροφή πολιτιστικών αγαθών, καθώς και άλλα. Η υπόθεση έχει πάει στα χέρια του εισαγγελέα.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο 40χρονος ύποπτος κατηγορείται για τις καταστροφές στις επιτύμβιες στήλες, σε μαρμάρινο σταυρό και σε ένα μαυσωλείο στο Σερβικό Ορθόδοξο Νεκροταφείο στο Βούκοβαρ πέρυσι αλλά στις αρχές του νέου έτους, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα srbi.

Όπως έγραψε το ope.gr, κατά τη διάρκεια των εορτών του Δωδεκαημέρου, ο Πρόεδρος του Μικτού Συμβουλίου Δήμων από το Βούκοβαρ κ. Ντέγιαν Ντράκουλιτς, ο π. Σάσα Κουζμάνοβιτς, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Βούκοβαρ και πρόεδρος του κόμματος Independent Democratic Serb Party κ. Srđan Kolar, επισκέφθηκαν το εν λόγω Νεκροταφείο παρουσία της αστυνομίας, έκαναν αυτοψία στο Σερβικό Ορθόδοξο Νεκροταφείο, ύστερα από τις καταγγελίες των κατοίκων περί βανδαλισμού.

Έτσι , όπως διαπιστώθηκε συνολικά 13 επιτύμβιες στήλες είχαν καταστραφεί και ένας μεγάλος αριθμός εικόνων υπέστησαν ζημιές.

Διαβάστε για το περιστατικό: Άγνωστοι βανδάλισαν Σερβικό Ορθόδοξο Νεκροταφείο στο Βούκοβαρ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων