10/07/2019 10/07/2019 Οι πιστοί της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο υψώνουν τις φωνές τους εναντίον ενός σχεδίου νόμου που απειλεί να πάρει ιδιοκτησία από την Εκκλησία. Η Εκκλησία συλλέγει υπογραφές κατά του νομοσχεδίου στις ενορίες της σε όλη τη χώρα. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί πάνω από...
10 Ιουλίου, 2019 - 10:27

Υπογραφές για το Μαυροβούνιο συγκεντρώνει η Σερβική Εκκλησία

Διαδώστε:
Υπογραφές για το Μαυροβούνιο συγκεντρώνει η Σερβική Εκκλησία

Οι πιστοί της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο υψώνουν τις φωνές τους εναντίον ενός σχεδίου νόμου που απειλεί να πάρει ιδιοκτησία από την Εκκλησία.

Η Εκκλησία συλλέγει υπογραφές κατά του νομοσχεδίου στις ενορίες της σε όλη τη χώρα. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 50.000 υπογραφές.

Το υπουργικό συμβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την ελευθερία της θρησκείας και το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων στις 16 Μαΐου. Με το σχέδιο νόμου δίνεται η δυνατότητα κατάσχεσης μέρους των περιουσιακών στοιχείων του Σερβικού Πατριαρχείου, συμπεριλαμβανομένων ναών και μοναστηριών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων