02/03/2021 02/03/2021 Μνημείο για τη μνήμη των θυμάτων των νατοϊκών βομβαρδισμών του 1999 ανεγέρθηκε στο “Σπίτι του πολιτισμού” στη  μαρτυρική Γκρατσάνιτσα στο Κοσσυφοπέδιο.  Το μνημείο αποτελείται από έναν σταυρό και στο κάτω φέρει επιγραφεί στην οποία αναφέρεται: “Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου – Για τον Σταυρό της τιμής και της Ελευθερίας”. Ο σταυρός αυτός είχε κατασκευαστεί το 2010 με...
02 Μαρτίου, 2021 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2021 - 18:41

Ύψωσαν τον σταυρό στην Γκρατσάνιτσα

Διαδώστε:
Ύψωσαν τον σταυρό στην Γκρατσάνιτσα

Μνημείο για τη μνήμη των θυμάτων των νατοϊκών βομβαρδισμών του 1999 ανεγέρθηκε στο “Σπίτι του πολιτισμού” στη  μαρτυρική Γκρατσάνιτσα στο Κοσσυφοπέδιο. 

Το μνημείο αποτελείται από έναν σταυρό και στο κάτω φέρει επιγραφεί στην οποία αναφέρεται: “Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου – Για τον Σταυρό της τιμής και της Ελευθερίας”.

Ο σταυρός αυτός είχε κατασκευαστεί το 2010 με πρωτοβουλία του Επισκόπου πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Αθανασίου (Γιέφτιτς). Υπέστη όμως φθορές και χάρη στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια της Σερβικής Δημοκρατίας αποκαταστάθηκε και τοποθετήθηκε εκ νέου.

Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου προσεύχονται για την ταχεία ανάρρωση του Επισκόπου Αθανασίου ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη πόλη Τρέμπινε της Βοσνίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων