21/03/2020 21/03/2020 Ένα παραδοσιακό τάμα το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρας έκαναν πράξη πιστοί στο Μαυροβούνιο. Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν παρθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η συμμετοχή φέτος ήταν περιορισμένη. Συγκεκριμένα, μια ομάδα από την Επιτροπή για την Προάσπιση των Αγίων, υπό τον π. Μιλιβόγιε Γιόβοβιτς, ανέβηκε στην κορυφή του...
21 Μαρτίου, 2020 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2020 - 13:07

Ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό στις κορυφές του Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό στις κορυφές του Μαυροβουνίου

Ένα παραδοσιακό τάμα το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρας έκαναν πράξη πιστοί στο Μαυροβούνιο. Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν παρθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η συμμετοχή φέτος ήταν περιορισμένη.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα από την Επιτροπή για την Προάσπιση των Αγίων, υπό τον π. Μιλιβόγιε Γιόβοβιτς, ανέβηκε στην κορυφή του όρους Ντούρμιτορ, σε υψόμετρο 2.313 μ., και ύψωσε τον Τίμιο Σταυρό μαζί με την σημαία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Το συγκεκριμένο βουνό, σύμφωνα με την παράδοση, το είχε επισκεφθεί ο Άγιος Σάββας, και σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος πιστοί περπατούν στα βήματά του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων